Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Amb els vots a favor de PSPV-PSOE i C’s i les abstencions de XU i PP, el plenari ordinari celebrat ahir a l’Ajuntament de Xàtiva va aprovar la modificació de crèdits que servirà per a finançar la construcció del nou pàrquing de l’hospital Lluís Alcanyís, valorada en 162.000 euros, així com l’expropiació del pou del Carraixet per 280.000 euros i l’ampliació del pressupost de les obres als dipòsits d’aigua de Sant Josep, amb 95.000 euros addicionals.

Aquesta aportació econòmica s’ha dut a terme mitjançant el procediment de modificació de pressupost per suplement de crèdits i crèdits extraordinaris finançats amb baixes per anulació. És a dir, per a nodrir els pressupostos d’aquestes actuacions, s’ha hagut de prescindir d’altres previstes al Pla Director d’Inversions, com ara la reurbanització de la carretera del Genovés o la reconstrucció parcial de l’antiga estació de trens, obres que, de resultes, hauran d’ajornar-se necessàriament.

El portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, va dir que “estem front a inversions llargament demandades, algunes d’elles incloses al Pla Director d’Inversions i altres com a resultat d’un estudi de necessitats”. Durant la seua intervenció, Reig va desvetlar que “el projecte d’intervenció en els dipòsits de Sant Josep ja està realitzat per part de l’enginyer del servei d’aigües potables; compta amb un pressupost superior als 120.000 euros i les obres es licitaran aquesta tardor”. Reig va llançar un al·legat final, en el sentit de que “votar a favor d’aquestes actuacions és impulsar aquesta ciutat; abstenir-se o votar en contra és posar-se de perfil i no aportar res”.

Per la seua banda, els grups polítics de l’oposició criticaren durament la mesura. Eduardo Llopis, del PP, va acusar a Reig “de ser un consumat especialista en enganyar a la gent”. Llopis va preguntar retòricament “per què Xàtiva ha d’assumir un cost que no li correspon? Perquè vostès han fet mal la seua feina”, referint-se a que calia exigir-li la construcció del nou pàrquing de l’hospital a la Generalitat Valenciana. El popular també va qüestionar la “quantitat insuficient” destinada inicialment en el pla d’inversions a la reparació dels dipòsits d’aigua de Sant Josep. Finalment, Llopis va afirmar que aquesta modificació de crèdits “respon a la improvisació i a no saber quines prioritats té aquesta ciutat”.

Per part de XU, va intervindre Alfred Boluda, qui va qualificar la mesura com a “una mostra de la falta de planificació i la incapacitat per a escoltar d’aquest govern”. Segons Boluda, “nosaltres votàrem en contra del pressupost de l’Ajuntament perquè la quantitat destinada a la reparació dels dipòsits de Sant Josep era ridícula; no ens feren cas i ara, sis mesos després, presenten una modificació de crèdits”. Boluda també va dir que “l’estació de la línia Grau de València-Xàtiva no és una prioritat per a aquest equip de govern” i va justificar l’abstenció del seu grup “per la falta de previsió i la falta de diàleg, símptomes de mala gestió”.

L’alcalde Roger Cerdà va eixir a defensar l’actuació de l’equip de govern en aquest punt, afirmant que “nosaltres som un govern responsable que dóna la cara i respon a les necessitats de la ciutadania”. Cerdà va justificar la inversió de recursos municipals per a la construcció del pàrquing de l’hospital, al·ludint a què “la Conselleria de Sanitat prioritza inversions que milloren l’assistència sanitària a Xàtiva” i va citar els casos del nou consultori de la Seu, del nou centre de Salut Xàtiva II i de les noves dependències per a pacients oncològics a l’hospital Lluís Alcanyís. Segons Cerdà, “front a inversions milionàries de Sanitat a Xàtiva, assumirem una inversió de 140.000 euros i arrimarem el muscle”, referint-se al pàrquing de l’hospital. L’alcalde també va justificar les inversions en l’expropiació del pou del Carraixet com a “la solució més viable i sostenible a un problema històric”, agraint “la voluntat de diàleg” a l’associació de veïns del Carraixet, qui “han tingut tota la informació des del primer moment i han fet una tasca encomiable en defensa dels interessos dels seus veïns”, va elogiar Cerdà.

En altre ordre de coses, el plenari va aprovar per unanimitat la declaració d’utilitat pública i necessitat d’ocupació de béns del pou del Carraixet, la sol·licitud de delegació de competències a la Generalitat per a la construcció del nou centre de dia comarcal, la presentació de la candidatura de Xàtiva a capital cultural valenciana i la moció d’adhesió a la declaració institucional de la federació de municipis i províncies amb motiu del Dia Internacional de l’orgull LGTBI+.

WhatsApp Portal de Xàtiva