El CJX retrà homenatge a les víctimes del bombardeig i reedita la unitat didàctica per als instituts

El CJX torna a editar per tercer any consecutiu la unitat didàctica “El Bombardeig de l’estació de Xàtiva de 1939”, que ja s’està treballant als instituts de la ciutat, i realitzarà una ofrena floral el proper divendres 12 de febrer als peus de l’Aixopluc

154

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

El divendres 12 de febrer es commemora l’aniversari del bombardeig de l’estació de Xàtiva ocorregut el 1939, però enguany, malauradament, no es podrà celebrar l’acte en homenatge a les víctimes que cada any reuneix a centenars de persones davant de l’estació. No obstant això, des del Consell de la Joventut de Xàtiva troben necessari mantenir viva aquesta commemoració, recordar aquests tràgics fets dels que cal fer pedagogia, sobretot entre els més joves, per tal de que no es tornen a repetir mai més. Per això, enguany tornen a editar la unitat didàctica “El Bombardeig de l’Estació de Xàtiva de 1939”, que ja compta amb tres edicions, i que s’ha treballat al llarg d’aquestes setmanes amb els alumnes de 4rt d’ESO i Batxillerat de l’IES Josep de Ribera, IES Simarro i Col·legi Claret.

En aquesta unitat didàctica trobem, entre altres coses, un article de Salvador Català, una breu bibliografia relacionada amb el Bombardeig, unes fotografies de l’any 1939 on es veu una vista aèria de les explosions, unes preguntes amb l’objectiu de crear un debat a classe, una breu explicació i fotografies dels actes en homenatge a les víctimes que s’han anat realitzat, i una explicació de l’Aixopluc, el monument realitzat per l’artista Miquel Mollà que trobem davant de l’estació que es va inaugurar l’any 2007 promogut pels membres del Consell de la Joventut d’aquell moment. A banda dels alumnes, tothom pot visualitzar aquesta Unitat Didàctica de manera digital al lloc web del CJX (cjxativa.org).

Des del Consell de la Joventut de Xàtiva valoren aquesta iniciativa de “molt positiva i necessària, ja que els i les joves hem de jugar un paper clau en la recuperació de la memòria històrica i la reparació. Cal que s’explique el que va passar i els seus motius per tal de que no es torne a repetir”.

WhatsApp Portal de Xàtiva