La decisió de l’Estat de limitar la mobilitat genera grans incerteses en una mesura de confinament sense precedents que dóna peu al major temps lliure forçós de la història. Internet serveix de refugi per a omplir grans quantitats de temps lliure i seguir, en molts casos, gaudint d’una vida repleta d’activitats. Des de hui centenars d’entitats públiques i privades impulsen plans per als quals es queden a casa.
Instagram ja ha organitzat el seu propi festival, cantants com Sofia Ellar, David Otero, Andrés Suárez o Carlos Sadness realitzaran actuacions en directe des del seu perfil. Iniciatives com #Yomequedoencasafestival o #Cuarentenafest lluitaran contra el tsunami d’avorriment que amenaça a tota la població. El Museu del Prado publica cada dia a les 10h vídeos comentant obres del seu fons artístic en #PradoContigo, el Museu Thyssen convida al públic a conéixer els seus espais des de #ThyssenDesdeCasa
El consum del popular joc Fornite ha crescut un 70%. El confinament en països com la Xina han derivat en 220 milions de descàrregues d’apps. L’augment global de les quals ja ascendeix a un 39%, afirma Francisco Canals, director de l’Observatori Espanyol d’Internet. Els espanyols es connecten més a Internet, l’operador DE/CIX ha registrat un rècord històric de transferència amb 9,1 Terabits per segon. La inquietud generada per la pandèmia ha disparat les trucades telefòniques a un +37% segons Telefónica mentre que el trànsit de veu i dades a través de WhatsApp ha augmentat un 43% S’espera un repunt de l’ensenyament online ja que algunes universitats a distància no han paralitzat la seua activitat i animen als alumnes a aprofitar la crisi per a aprendre una professió. Diferents editorials ofereixen les seues revistes digitals sense cost intentant convertir-se en una alternativa sòlida a apps i videojocs.