Continuen reprenent l’activitat els diferents centres i serveis de Xàtiva després de l’inici del mes de setembre. L’últim d’ells ha estat el Centre d’Estimulació Primerenca depenent del departament de Benestar Social, i ubicat al carrer Músic Fayos.
El passat 27 d’agost es va publicar al DOGV una resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableix el pla d’actuació en els centres i recursos dirigits a persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental de la Comunitat Valenciana dins de l’actual context de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, i amb la qual s’inclouen noves mesures actualitzant la normativa al desenvolupament de la pandèmia. Segons aquesta resolució, en aquests centres s’aplicarà actualment el que es preveu per a la fase 3, tot i que l’autoritat competent té la potestat de determinar qualsevol canvi en funció de la situació epidemiològica.
En aquesta fase 3 s’especifica la tendència a la normalització de l’atenció presencial amb les mesures de seguretat necessàries per a evitar contagis. Aquestes mesures, establides en el pla específic que ja es va elaborar en maig i validat per la Direcció General, consta de material de protecció com ara mascaretes, pantalles facials i gel hidroalcohòlic, termòmetre làser, guants, líquids desinfectants i bates de protecció.
L’activitat es va reprendre la passada setmana, amb la incorporació progressiva de totes les professionals del centre, i es van anar establint junt amb les famílies els horaris d’atenció per a tractament, que es mantindran al llarg del curs. Degut a que el poble de Benigànim es troba confinat, i seguint amb les instruccions sanitàries, cap xiquet o xiqueta d’aquesta localitat ha acudit ni acudirà al centre mentre es mantinguen aquestes circumstàncies, el que s’estén a altres persones afectades pel virus.
Cal recordar que el Centre d’Atenció Primerenca treballa en el tractament i la intervenció global dirigida a xiquets de 0 a 3 anys, a la família i a l’entorn en els primers anys de vida com a conseqüència de la presència d’alteracions o retards en el desenvolupament o risc de patir-los. En ell s’ofereixen accions preventives i assistencials encaminades a facilitar el desenvolupament del xiquet en totes les seues àrees, gràcies a un equip multidisciplinar compost per psicòlegs, estimuladors, logopeda i fisioterapeuta.
El passat any 2019 es van atendre un total de 142 xiquetes i xiquets, dels quals 58 es van incorporar nous al centre, mentre que la resta ja rebia tractament anterior. Per a tal fi es va ampliar la plantilla de treballadors amb una terapeuta ocupacional i una psicòloga a mitja jornada, a més d’un ordenança.