Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

El passat cap de setmana, 19 i 20 d’octubre, es va disputar el Campionat d’Espanya d’Orientació (CEO-2) – Distància Sprint i Relleus Mixtos a més d’una prova de Distància Mitja en Benalúa i Guadix (Granada), que corresponia a la 8ª prova de la Lliga Espanyola d’Orientació a Peu 2024. Aquestes proves van estar organitzades pel club Veleta-O. El CAX Orientació va poder desplaçar a un total de 5 orientadors.

La primera prova del dissabte pel matí, va correspondre a la 8ª prova de la LEO que se celebrava en Benalúa en la modalitat de Mitja Distància. El mapa que ens trobàrem era el d’un terreny de badlands (cárcavas, en castellà, que s’han produït a conseqüència de l’erosió de l’aigua sobre un terreny molt àrid). Això va fer que la carrera fora molt tècnica amb continus canvis de direcció i alguna que altra elecció de ruta, una carrera dinàmica i divertida amb alguna zona més escarpada. Els resultats del CAX Orientació van ser els següents: Carles Llopis (M-35B) entrava en el 12é lloc; Arnau Benito (M-14) arribava en la 25ª posició; Paco Benito (M-21B) en la 27ª; i, Paco Aragón i Edu Sanchis, en la categoria M-45, finalitzaven en la 14ª i 33ª posició, respectivament.

Sense quasi temps per a descansar, per la vesprada, els orientadors del CAX es desplaçaven a Guadix per a participar en la primera de les proves del Campionat d’Espanya (CEO-2). La primera cursa era un sprint que recorria el barri de la Jueria amb un laberint de carrerons que no seguien cap patró urbanístic i era una part ràpida i amb poc desnivell amb alguna escala. El segon tram, era la del barri de les Coves, sense cap model urbanístic que requeria una lectura minuciosa del mapa. Els resultats del CAX Orientació van ser els següents: Carles Llopis (M-35B) entrava en el 6é lloc; Arnau Benito (M-14) arribava en la 22ª posició; Paco Benito (M-21B) en la 14ª; i, Paco Aragón i Edu Sanchis, en la categoria M-45, finalitzaven en la 23ª i 39ª posició, respectivament.

El diumenge, pel matí, se celebrava la segona de les proves del Campionat d’Espanya (CEO-2), en aquest cas, era la prova de relleus mixtos, també a Guadix. Ens trobàrem amb un mapa amb algunes zones d’entramat de carrers estrets i laberíntics, i altres zones on ens trobàvem amb les típiques cases coves de la zona. Aquestes cases coves són zones de molt detall que encara que el desplaçament és fàcil, la lectura es fa més complicada a alta velocitat. En alguns trams es va córrer  per sobre de les cases sense ser conscients. En aquesta cursa, Arnau Benito formava part del segon equip de la Comunitat Valenciana en la categoria Infantil i van entrar en meta en la 6ª posició. L’equip va estar format, en la 1ª posta per Aitana Córcoles (COLIVENC), en 2ª per Arnau Benito (CAX Orientació), en 3ª per Jaume Martínez (VALÈNCIA-O) i la 4ª posta per Carmela Montes (ALCOI). En categoria d’Open Negre, van formar un equip els quatre components del CAX Orientació i en la 1ª posta va eixir Paco Aragón, en la 2ª Paco Benito, en la 3ª Carles Llopis i en la 4ª Edu Sanchis que completaren el recorregut però amb una errada de balisa.

A hores d’ara, encara no estan publicades les puntuacions de la Lliga, però el CAX Orientació confia que els punts aconseguits els allunyen dels llocs de descens directe i esperen evitar la promoció de descens al final de la temporada ja que sols queden 3 jornades amb un total de 7 proves puntuables i totes elles són en llocs molt lluny de Xàtiva i en dates complicades per al desplaçaments dels orientadors xativins.