Educació trasllada a sindicats i a la Mesa de Pares i Mares el procés d’admissió de l’alumnat per al curs 24-25 amb el districte únic com a novetat

S’aferma l’accés telemàtic al procés d’admissió amb la finalitat de simplificar tràmits, reduir la burocràcia i promoure la transparència

53

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha traslladat este matí als sindicats en la Mesa Sectorial el procés d’admissió de l’alumnat per al curs 24-25 amb el districte únic com a principal novetat. Així mateix, la informació serà comunicada esta vesprada a la Mesa de Pares i Mares.

D’esta manera, Educació avança en la modernització dels procediments administratius i la millora de la gestió educativa en presentar una nova normativa que redefinix el procés d’admissió de l’alumnat en els centres docents públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana.

Esta nova regulació, producte d’un procés dut a terme en grups de treball amb representants de la Mesa Sectorial d’Educació, la Comissió de Seguiment de l’Acord per a la Reforma Educativa en Centres Concertats i la Mesa de Pares i Mares, s’orienta cap a una sèrie d’objectius fonamentals.

En primer lloc, es prioritza la llibertat d’elecció del centre educatiu i, per a fer-ho, s’eliminen les restriccions geogràfiques imposades per la zonificació la qual cosa permet a les famílies seleccionar el centre educatiu que millor s’ajuste a les seues preferències i valors”, ha explicat el director general de Centres Docents, Jorge Cabo.

A més, s’aferma l’accés telemàtic al procés d’admissió, amb la finalitat de simplificar tràmits, reduir la burocràcia i promoure la transparència, garantint un suport especial a les famílies sense accés a mitjans telemàtics i una participació equitativa en el procés”, ha assenyalat.

Quant a l’organització del procés d’admissió, s’establixen tres fases diferents (ordinària, extraordinària i contínua) per a gestionar de manera més eficient les sol·licituds, incloent-hi la participació de l’alumnat sobrevingut en qualsevol moment del curs escolar. Esta estructura permet una major flexibilitat i garantix una atenció adequada a totes les sol·licituds rebudes.

Igualtat i diversitat

A més, el nou disseny del procediment ressalta la importància de la inclusió de tots els estudiants del sistema educatiu. Es busca aplicar un enfocament equitatiu en l’escolarització, independentment de la modalitat educativa i de les necessitats individuals dels participants. Esta perspectiva promou una major igualtat i diversitat en l’accés a l’educació a la Comunitat Valenciana.

En este sentit, s’implementen canvis en l’assignació de punts, es prioritza la igualtat d’accés a l’educació i es consideraran les situacions especials com la custòdia compartida i la situació d’acollida familiar. A més, s’introduïx la publicació de vacants en tres etapes del procés ordinari: a l’inici, abans de la presentació de sol·licituds; provisionalment, abans de la publicació dels resultats preliminars; i definitivament, abans de la publicació dels resultats finals.

El compromís de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació amb la millora contínua del sistema educatiu es reflectix en esta nova normativa, que busca garantir un accés equitatiu i transparent a l’educació a la Comunitat Valenciana.

WhatsApp Portal de Xàtiva