Dimecres Violeta, òpera Macbeth de Giuseppe Verdi i Festival Internacional SoXXI

102

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

El “Dimecres Violeta” recomana el documental “Mujer, cosa de hombres” que mostra el canvi en la normativa de la violència de gènere

El “Dimecres Violeta”, impulsat per la Regidoria d’Igualtat, recomana per aquesta setmana la visualització del documental “Mujer, cosa de hombres” dirigida per la cineasta espanyola Isabel Coixet, estrenat en 2009.

En aquest documental es tracta la visió de la dona en la societat espanyola i l’evolució de la legislació de la violència de gènere.

El curtmetratge entrellaça anuncis publicitaris amb notícies d’assassinats de dones a les mans de les seues parelles. En ell, es pot observar com la societat espanyola sempre ha vist a la dona com una esclava de la casa, de la criança dels fills i filles, dels seus marits i del món masculí que té al seu voltant.

En aquest documental es veu com la dona des de la televisió, des dels anuncis de publicitat, és perfecta quan és complaent, és bella, no molesta, cuina bé, etc. Es mostra que la violència de gènere és una cosa que ha existit sempre però que abans l’home, el pare, podia maltractar a la seua dona o a les seues filles, quan ho considerara oportú, la legislació així ho emparava.

Anys més tard, amb l’aparició en un programa de televisió d’Ana Orantes, en 1997, hi ha registre del nombre d’assassinats de dones a les mans de les seues parelles o exparelles.

L’òpera Macbeth de Giuseppe Verdi arriba a Canals de la mà del Palau de les Arts

El pròxim diumenge, 10 d’abril, a les 18.00 hores, al Centre Cultural Papa Calixte III de Canals s’emetrà en streaming l’òpera Macbeth de Giuseppe Verdi que es durà a terme en el Palau de les Arts Reina Sofía de València.

Amb motiu de les representacions de Macbeth de Verdi, el Palau de les Arts ha programat, entre el 25 de març i el 10 d’abril, una marató d’activitats al voltant de la figura d’aquest compositor per tal de dotar de més dinamisme l’activitat cultural, amb propostes dins i fora de l’edifici.

Aquesta és una òpera en quatre actes basat en la tragèdia homònima de William Shakespeare.

Macbeth, o la lluita de l’ambició i la consciència en els erms de l’ànima. Aquesta òpera va suposar la primera incursió del compositor Giuseppe Verdi en la dramatúrgia de Shakespeare. En aquest títol es distingeixen ja el gust per les ombres més profundes de l’ànima i les llums més encegadores i confuses de la consciència humana que des de tal data d’ara en avant sempre compareixeran en la producció dramàtica verdiana.

Un missatge d’esperança espera a l’espectador al final d’aquest metafísic drama: només la consciència aconsegueix, i no sempre, a véncer al mal que redueix a erms els camps de l’ànima.

Sobre l’escenari, una posada en escena impactant per transgressora que porta la signatura del director de cinema i teatre australià Benedict Andrews. El seu treball en aquesta producció se centra en una cuidada i exigent direcció actoral que accentua el perfil més violent del sinistre matrimoni creat per Shakespeare que assassina cruelment per a arribar al poder. L’escenografia, sòbria, funcional, amb pocs elements d’attrezzo, deixa respirar als grans espais buits i confereix protagonisme a una il·luminació efectista que ressalta l’atmosfera dramàtica i de malson que embolica als personatges.

En el paper titular s’alternen dues de les veus verdianes més reconegudes de l’actualitat, com són el baríton italià Lucca Salsi i el georgià George Gagnidze, al costat de l’admirada soprano Anna Pirozzi en el temible rol de Lady Macbeth i les veus de Marko Mimica i Giovanni Sala, dirigits des del fossat pel mestre italià Michele Mariotti.

El Festival Internacional SoXXI presenta el tercer concert anomenat VINUM NATURAE AC TEMPUM

El pròxim dissabte, 9 d’abril, tindrà lloc el III Concert del Festival Internacional SoXXI, on el músic Joan Soriano, a la percussió i Pepe Castells qui realitzarà pintura al vi, presentaran VINUM NATURAE AC TEMPUM.

El concert serà un especial maridatge de sons i colors. Hi haurà música produïda amb objectes, ara convertits en instruments amb fusió de l’electrònica en viu. Serà una metàfora sonora del món i elements que conformen l’ancestral Cultura del vi dialogant amb el traç de la pintura feta amb vi.

El programa estarà conformat per obres de Rewsky, Reich, Gordon, Guillem i l’estrena absoluta de Pèrez, Scarani i Cole.

A les 19 hores es durà a terme el col·loqui amb els artistes amb un tast de vi oferit per Bodegas Arràez i a les 19.30 hores començarà el concert. Aquestes activitats es duran a terme al Centre Cultural Calixte III amb entrada gratuïta i fins a completar aforament.
Les persones interessades poden trobar més informació en la pàgina web del Festival SoXXI: https://festivalsoxxi.com/vinum/

WhatsApp Portal de Xàtiva