Dia Mundial del Teatre, espectacle “Tempus Fugit” i programa CUEME a Canals

98

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

El Club de Lectura de Canals commemora el Dia Mundial del Teatre amb la pel·lícula “¡Qué ruina de función!”

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, ha programat, per aquest dijous, la pel·lícula estatunidenca “¡Qué ruina de función!” del director nord-americà Peter Bogdanovich, commemorant així el Dia Mundial del Teatre, que es celebra el 27de març.

La pel·lícula conta, en clau de comèdia “boja”, els avatars de l’estrena d’una obra de teatre plena de delirants i divertits contratemps.

¡Qué ruina de función!” està protagonitzada per Michael Caine, Carol Burnett i Christopher Reeve, entre d’altres. La cinta està basada en una aclamada obra de teatre homònima escrita en tres actes pel dramaturg Michael Frayn en 1982.

La pel·lícula tindrà lloc aquest dijous 24 de març, a les 21.45 hores, en el Centre Cultural Calixte III de Canals amb entrada gratuïta.

La dansa arriba a Canals amb l’espectacle “Tempus Fugit” de la companyia LaMov Ballet

El Centre Cultural Calixte III de Canals acollirà demà, a les 22.30 hores, l’espectacle “Tempus Fugit”, dirigit per Víctor Jiménez i interpretat per la companyia LaMov Ballet, amb la música de “Las cuatro estaciones” de Vivaldi.

El pas del temps i la seua fugacitat serveixen de base per a aquesta nova obra que es suma al llarg nombre d’espectacles que la companyia ha estrenat en tota la seua trajectòria.

L’obra és un viatge frenètic, apassionant i fins i tot dolorós, representa el pas de la vida i el que deixem en ella al nostre pas. “Tempus fugit” és bellesa, és amor, és dolor, és riure, és cendra.

Mattia Furlan, Paula Rodríguez, Alain Rivero, Imanol López, Ainhoa Fernández, María Bosch, Fermín López, Daniel Romance i Pilar Miguel són els ballarins d’aquest espectacle.

Des de la seua creació en 2008 i sota la direcció artística de Víctor Jiménez, LaMov s’ha caracteritzat pel seu treball diari, i per estrenar cada any, almenys, una producció.

Entre les peces del seu repertori hi ha creacions de coreògrafs com Itzik Galili, Antonio Ruz -Premi Nacional de Dansa 2018-, Sharon Fridman, Henrique Rodovalho o la companyia La Macana, entre d’altres.

Les entrades es poden adquirir de manera telemàtica, en el web servientradas.com o de manera presencial, en la Casa de la Cultura Ca Don José en horari de matí i vesprada o en la taquilla del teatre la mateixa nit de la representació.

El grup PAC de l’IES Sivera Font de Canals crea una cooperativa dins del programa CUEME

Tant la Regidoria d’Igualtat com la d’Educació de l’Ajuntament de Canals van preparar dues sessions, temàtiques de les quals estava marcada pel sexisme i la igualtat. Dins del programa d’activitats del grup PAC (Programa d’Aula Compartida), l’IES Sivera Font ha dut a terme la iniciativa que està basada en el programa CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola).

L’objectiu d’aquest programa és crear, o bé una empresa, o bé una cooperativa. En aquest sentit, el grup d’alumnes va elegir la creació d’una cooperativa.

En aquesta iniciativa els alumnes tenen el suport de l’escola, de les famílies, del consistori i de les empreses i entitats del municipi/entorn. L’alumnat posarà a la venda els diferents productes que estan elaborant i destinaran una part dels seus beneficis a l’Associació AFA de Canals. Tant les/els alumnes s’han posat en contacte amb la directora del centre, Begoña Faura, a la qui li han explicat el projecte.

La tècnica de la Regidoria d’Educació, Ana Chorques, ha declarat que «aquest programa no es tracta només d’aprendre a crear i fer funcionar una cooperativa, sinó que també estan aprenent moltes altres habilitats que els serviran al llarg de la vida, com la confiança, la comunicació o el treball en equip».

A més a més, per a fer la cooperativa es caldrà posar en pràctica tot el que saben de matemàtiques, llengües, valors socials i cívics. «I això els servirà per a entendre que el que han aprés en l’escola pot ser-los útil en la vida real», matisava Chorques.

WhatsApp Portal de Xàtiva