Aquest dilluns 12 de setembre ha començat el curs escolar 2022/2023 a les escoles i instituts de Xàtiva, amb un total de 4.759 xiquetes i xiquets escolaritzats (3.164 a les etapes d’Infantil i Primària i 1.586 a Secundària).
Cal destacar que un 97% dels xiquets i xiquetes han pogut accedir a la primera opció de centre triada per les famílies, les quals a més podran comptar en aquest curs, com a principal novetat, amb un servei d’escoleta matinera per tal de millorar la conciliació. Aquest servei totalment gratuït es presta a les escoles públiques de la ciutat de 7:30 a 9 hores i es pot sol·licitar durant els mesos de setembre, desembre i abril (mesos d’inici de cada trimestre escolar).
«En aquesta primera jornada ja han participat de l’escoleta matinera un total de 89 xiquetes i xiquets, i continuem rebent sol·licituds d’inscripció. Açò és molt positiu per afavorir la conciliació professional i personal de les famílies de Xàtiva», ha manifestat la regidora d’Educació Lena Baraza.
Pel que fa a les ajudes a les famílies, a la gratuïtat dels llibres de text implantada ja en la passada legislatura se suma la gratuïtat total de l’educació infantil de 2 a 3 anys i la duplicació de l’ajuda del Xec Infantil Municipal per a l’etapa compresa entre els 0 i els 2 anys, amb el qual es complementarà el Bo Infantil expedit per la Generalitat Valenciana.
També s’ha millorat de cara al present curs l’accessibilitat en alguns centres escolars. És el cas del col·legi Gozalbes Vera, on s’ha col·locat una rampa per a poder accedir al centre des del Jardí de la Pau, així com també la col·locació d’un nou ascensor al col·legi la Immaculada.
Pel que fa a les accions del Pla Edificant, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha destacat que «avancen a bon ritme les obres del nou col·legi Pla de la Mesquita, amb una inversió de 8 milions, i es licitarà en breu el projecte de l’Institut Josep de Ribera que s’està acabant de perfilar, amb una inversió de 1,2 milions». Cerdà també ha apuntat que, segons ha informat la Conselleria d’Educació, en breu es produirà la delegació de competències al CIPFP La Costera i al col·legi Attilio Bruschetti.
Nova aula didàctica
Altra de les novetats del curs 2022/2023 és la implantació d’una nova aula didàctica a la ciutat, dedicada a la música d’arrel tradicional i la cultura popular. Aquest innovador projecte educatiu portarà per nom «Salvadora Sancho», en homenatge a «la tia Salvaoreta», una dona de Quart que va regentar una escola infantil.
Aquesta aula didàctica s’ubicarà al Centre Cultural de Xàtiva (CCX) i pretén acostar l’alumnat dels centres educatius no universitaris a la música i la cultura popular valenciana realitzant l’estudi del nostre patrimoni musical.