COCEMFE CV ha impulsat tres sessions de sensibilització sobre educació inclusiva a Canals, dins del marc del programa EdInTIC. Aquestes formacions, realitzades els dies 10, 20 i 21 de març, han estat dirigides tant a l’alumnat com al professorat del Centre de Formació de Persones Adultes de la localitat.
Un total de 33 alumnes van participar en les dues primeres jornades, en les quals es van abordar tècniques d’estudi i relaxació. Les formacions, impartides per Carla Ferragud, tècnica d’educació de COCEMFE CV, van destacar l’ús de la tècnica Pomodoro per millorar la concentració i reduir l’estrès. «Aquest tipus d’estratègies ajuden a millorar la productivitat dels estudiants i afavoreixen la gestió del temps», va apuntar Ferragud.
A més de les tècniques d’estudi, es va parlar sobre la importància de l’autocura mitjançant mètodes de relaxació per afrontar millor els reptes diaris. El 21 de març, la formació es va centrar en l’adaptació curricular per al professorat, abordant com fer ajustos als plans educatius per garantir una atenció individualitzada. Sis docents van participar en aquesta jornada, que va incloure dinàmiques pràctiques per adaptar els continguts a les necessitats dels estudiants.
Albert Marín, president de COCEMFE CV, va destacar que «l’adaptació curricular és una garantia per una educació inclusiva que no deixi ningú enrere». Va recordar que aquest és un dret reconegut a la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides, encara que, «desgraciadament, no es compleix totalment».
El projecte EdInTIC, finançat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i la Fundació ONCE, busca promoure l’escola inclusiva mitjançant l’ús de les TIC i metodologies inclusives, assegurant que tots els estudiants tinguin les mateixes oportunitats educatives.