Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

  • La Costera compta ja amb huit ajuntaments en esta xarxa contra la barbàrie masclista. Enguera i Bolbaite se sumen en la Canal. Igualtat repartirà 600.000 euros entre els 144 consistoris adherits
  • Entre les novetats en la convocatòria de 2022 destaquen les ajudes per a projectes i campanyes contra la prostitució i víctimes de tracta, així com la formació per a personal tècnic, polític i de serveis socials

La comarca de La Costera compta ja amb huit ajuntaments en la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, després de l’adhesió de Canals, Vallés i Montesa. Els tres consistoris han participat en la tercera trobada de la Xarxa, que ha tingut lloc este divendres en la valenciana sala Filmoteca del Rialto, i han pogut recollir la seua placa acreditativa de mans de la responsable provincial d’Igualtat, Eli García.

A l’acte celebrat a València han sigut convidats igualment els ajuntaments de Xàtiva i L’Alcúdia de Crespins, membres fundadors de la Xarxa; així com Vallada, que es va sumar al maig de 2019; Moixent, que ho va fer al novembre de 2020; i La Font de la Figuera, que va passar a formar part de la Xarxa a l’abril de 2021. En la veïna comarca de la Canal, Enguera i Bolbaite se sumen a Anna i Navarrés, que es van adherir a la plataforma provincial contra la violència masclista durant 2020.

La responsable d’Igualtat, Eli García, ha donat la benvinguda als nous membres de la plataforma de treball conjunt contra la barbàrie masclista en la tercera trobada de la Xarxa. La diputada ha recordat que la lluita contra la discriminació per raó de gènere és “un eix transversal en la gestió de la Diputació i apareix en cadascuna de les seues àrees”, i ha valorat que més de la mitat dels municipis de la província formen part de la Xarxa. “Continuarem treballant per a sumar a tots els ajuntaments”, ha afegit la titular d’Igualtat.

Eli García ha instat els alcaldes, alcaldesses i responsables d’Igualtat presents en l’acte a “continuar compartint experiències i projectes que han demostrat la seua efectivitat per a donar la millor resposta possible, des de la base de la prevenció i l’educació, a una xacra social que lamentablement ens continua recordant cada dia que hem d’estar alerta per a combatre-la, per a evitar la mort de dones i xiquets innocents a les mans de covards assassins sobre els quals hem de posar el focus”.

33 nous integrants

La Diputació de València incorpora 33 nous ajuntaments a la seua Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que compta ja amb 144 localitats de la província adherides. Estos consistoris podran sol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que oferix l’àrea d’Igualtat de la Diputació, que enguany ascendixen a 600.000 euros.

Per comarques, La Ribera Alta és la que més municipis incorpora al març de 2022 amb Turís, Real, Rafelguaraf, Llombai, Sellent i Benimodo. Li seguixen Requena-Utiel amb l’adhesió de Fuenterrobles, Venta del Moro, Camporrobles, Sinarcas i Caudete, i la Safor, que amb quatre nous membres se situa entre les comarques amb més ajuntaments en la plataforma provincial. La Vall d’Albaida continua sent la comarca amb major representació en la Xarxa, amb 23 consistoris adherits.

Novetats de la convocatòria

Durant la trobada, la responsable d’Igualtat ha explicat al personal dels consistoris les novetats de la convocatòria d’ajudes per a 2022, les sol·licituds de les quals podran presentar els ajuntaments adherits a la Xarxa en el termini de 20 dies des de la seua publicació en el BOP. Destaquen la subvenció de projectes i campanyes relacionades amb la prevenció del consum de prostitució i suport a les víctimes de tracta amb finalitats d’explotació sexual, així com la formació especialitzada en violència sexual i prevenció de la mateixa dirigida al personal tècnic, polític i de l’àrea de serveis socials de cada consistori.

Estes línies formatives s’afigen als projectes per a previndre i detectar la violència de gènere en l’àmbit local, la coeducació dirigida a centres educatius i altres mesures contemplades en els plans d’igualtat de les corporacions, igual que les campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la xacra masclista a través de tríptics, cartells o espais en mitjans audiovisuals, com a promotors o col·laboradors de les mateixes.

La tercera trobada de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació ha comptat amb una taula de bones pràctiques locals en la qual han participat els ajuntaments de Castelló de Rugat, La Font d’en Carròs, Bonrepòs i Mirambell i Aldaia. L’acte ha finalitzat amb la projecció del documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo’, de Teresa Soler i Albert Sanfeliu, en el finançament del qual ha col·laborat l’àrea d’Igualtat de la Diputació.

WhatsApp Portal de Xàtiva