Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Canals acollia una de les principals activitats didàctiques i de sensibilització, basades en la Cultura de la Pau i la no-violència, de la primera edició del projecte “València per la Pau”, desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Diputació de València, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els Drets Humans.

L’activitat que es va dur a terme al municipi de la Costera, va estar presentada pel Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Canals i Regidor d’Educació, Vicent Tornero, i la Regidora de Serveis Sociosanitaris i Vicepresidenta del Fons, Verónica Ferri.

A més, l’alcaldessa de Canals, Mai Castells i membres de la corporació municipal, reberen a la casa consistorial als representants del fons valencià, al director del documental Josep Gayà i a les refugiades protagonistes de la cinta Claudia Garcia i Lemadla Kori.

Posteriorment la casa de cultura Ca Don José rebia als alumnes de l’ Epa Canals per fer-los un visionat del documental «Els Fils del Tauler». Vicent Tornero, primer tinent d’alcalde i regidor d’educació, manifestava « la necessitat de projeccions d’este calat per tal de donar a coneixer la problemàtica del refugiats al món i els negocis que alguns poderosos ténen en la industria de les armes». Per altra banda, Verònica Ferri, regidora de l’Ajuntament de Canals i alhora vicepresidenta del Fons Valencià, mostrava la seua satisfacció, perquè segons deia, «que projectes com aquestos aterraren a Canals ens ompli d’orgull i a la vegada ens agrada que el Fons valencià conte amb nosaltres per difondre tot allò en el que treballa, com és ara el donar a conéixer la realitat dels refugiats al món».

Aquesta és una campanya de sensibilització a través del documental d’investigació “Els Fils del Tauler”, que parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. La projecció del documental va estar seguida d’un espai per a la reflexió i va comptar amb la participació de Josep Gayà, director del documental, de protagonistes del documental i del públic assistent.

“Els Fils del Tauler” ha estat recentment premiada com a millor documental en la categoria de migmetratge documental del Festival Internacional de Cine de la No-Violència Activa.

WhatsApp Portal de Xàtiva