El passat cap de setmana es va disputar a Meliana el tercer campionat estatal de colpbol. Equips de tota la geografia espanyola han participat en aquesta nova edició post-pandèmia consolidant un projecte al voltant d’un esport amb una clara vessant educativa.
Si el colpbol es defineix com un esport igualitari i inclusiu, Aspromivise no podia faltar a un esdeveniment on la finalitat de l’esport és una de les idees que sempre intenten portar a terme els usuaris i usuàries en qualsevol activitat esportiva. L’equip de colpbol de Xàtiva va participar en la cerimònia inaugural i en el partit d’exhibició d’aquest campionat estatal, on esportistes amb diversitat funcional del propi centre i mestres dels col·legis inscrits al campionat compartien pista per donar visibilitat a un fet important per al futur de la nostra societat, que tots i totes, independentment de les capacitats de cadascú i cadascuna participen de manera inclusiva. I el colpbol és un esport que facilita tota aquesta idea d’esport just, igualitari i inclusiu.
Des d’Aspromivise, Maria Adrià, volia “agrair a l’Associació esportiva Colpbol aquesta oportunitat. Fets com aquestos ens demostren que anem en el bon camí. És important donar visibilitat a que totes les persones podem fer esport i un mirall com el campionat d’Espanya és una bona oportunitat per portar-ho a terme”.
La idea d’esport educatiu que promulga el colpbol casa a la perfecció amb Aspromivse ja que “aquesta és la forma d’entendre la pràctica esportiva que volem, en el que es pren com a punt de referència a l’esportista, a qui el practica i a les seves necessitats i intenta allunyar-se de plantejaments més propis d’altres concepcions de l’esport com l’esport d’alt rendiment o l’esport espectacle. El colpbol és un esport que treballa sempre per la igualtat de gènere en el marc de l’àmbit de l’activitat Física i l’esport” afirmava la pròpia Maria després de la inauguració del campionat d’Espanya.
Aspromivise continua mostrant el seu potencial educatiu, en aquest cas amb el colpbol com a ferramenta. Amb actes com aquestos en el que els més menuts i menudes s’empapen d’aquestos missatges, la societat tendirà a ser més justa i considerar a les persones per les sues capacitats. Un exemple de treball ben fet.
Persones com Clara, Loles, Alberto, Alan, Juan Pablo, Sergio, Amparo, Jordi, Ramon, Vicent, Andreu, Arnau… han estat protagonistes en un en campionat que es va consolidant i que li dona prestigi a les entitats participants com Aspromivise.