Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Això diuen que va ser i era, que la realitat supera la ficció. La història comença en la proposició de realitzar una activitat d’escriptura el dia de la dona i guiat per una dona excepcional, Tere Roca, escriptora i voluntària en diverses associacions i museus de la ciutat de valència.

Tere va acompanyar al centre d’Aspromivise el dia 8 de març en commemoració del dia de la dona. L’activitat va consistir en el fet que els usuaris/es escrigueren 6 relats diferents; a partir d’una imatge, a més de fer ús de frases amb un inici i final de contes.

Una setmana abans des del Centre es va començar a preparar-li una sorpresa a Tere. Es tractava d’iconografiar un dels seus relats “De llibertats i carros” i el van exposar al corredor del centre per mostrar-li-ho quan aplegara. La protagonista d’aquest relat s’anomena Francisca, la qual sentia que la seua vida no tenia sentit i açò la va portar a prendre la decisió d’anar a la recerca de la seua llibertat; qui la va acompanyar en aquesta nova vida va ser el seu carro ple de colors vius que utilitzava per fer la compra.

Quina va ser la seua sorpresa quan Tere ens comenta que darrere d´aquest relat hi ha una dona reial de carn i os!

De seguida es van emocionar amb la possibilitat de ficar-li cara i de què Francisca anara al centre i els contara de primera mà la seua història.

L’endemà, Francisca arriba al centre i comentà el seu relat “la meua vida mancava de sentit i al jubilar-me em vaig adonar que aquesta no era la vida que volia viure, des de fa un any i mig estic a la vostra terra gaudint d´una vida que em permet ser jo en la meua totalitat. Afortunadament he trobat persones meravelloses, un clima espectacular, llum molta llum i a més participe com a voluntària a «Médicos del Mundo». El dia d’avui, puc dir que soc una dona feliç com la majoria dels finals dels contes”.

Des d´Aspromivise volen donar les gràcies a Tere i Francisca per mostrar-los una vegada més que les dones som poderoses i que amb aquest poder puguem arribar, tal com diu Lluís Llach, lluny molt lluny.

WhatsApp Portal de Xàtiva