Arriba la II Setmana del Celíac a Canals

68

Del 18 al 23 de febrer es celebrarà a Canals la II Setmana del Celíac, activitat que repeteix per segon any consecutiu després de l’èxit de la primera edició que va reunir a moltes famílies que tenen algun membre celíac.

Les activitats d’aquesta setmana s’iniciaran el dimecres 20 de febrer amb un programa formatiu d’atenció al xiquet celíac en edat escolar per als alumnes del Col·legi Cervantes, de l’IES Sivera Font i de l’IES Francesc Gil.

L’endemà, es portarà a terme un curs de voluntariat bàsic de ACECOVA, a la 3a planta de Ca Don José, de 17:00h a 20:00h. Aquest està dirigit a persones majors d’edat interessades en ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones celíaques en residència en la Comunitat Valenciana, col·laborant en els distints programes desenvolupats per ACECOVA. Tots els participants tindran un certificat d’assistència i tindran dret a l’accés als cursos específics de voluntariat d’ACECOVA. Serà gratuït, però com l’aforament serà limitat, caldrà fer al pre-inscripció enviant un correu, abans del 19 de febrer, a valencia@acecova.org indicant en l’assumpte «I CURS BÀSIC DE VOLUNTARIAT (CANALS)».

El dissabte 23, d’11:00h a 13:30h, també a Ca Don José, tindrà lloc una xerrada gratuïta sobre «Genètica i infermetat celíaca» a càrrec de Teresa Perucho, directora de Genyca Innova, empresa d’estudis genètics. En la xerrada explicaran si la infermetat celíaca és hereditària. A més, els assistents aprendran com intervé la genètica en la infermetat celíaca i sabran com interpretar un informe de resultat genètics. Tot seguit, es farà el taller científic «Has vist el teu ADN?». Aquest serà una aproximació al ADN amb un experiment per a aïllar l’ADN en la saliva dels participants. Posteriorment, l’empresa oferirà la possibilitat de fer-se les proves de predisposició a la infermetat celíaca. Per a participar aquest dia, també cal enviar un correu abans del 19 de febrer, a valencia@acecova.org indicant en l’assumpte «XERRADA GENÈTICA» indicant el nom i cognoms de l’assistent, així com si desitgen realitzar-se les proves genètiques.

Ricardo Requena, regidor d’Educació que col·labora en l’organització i desenvolupament d’aquesta setmana del celíac a Canals, ha afirmat que «després de l’èxit de la primera edició, estem convençuts que és molt important conscienciar i donar tota la informació possible sobre la malaltia celíaca tant als afectats com a les seues famílies, però també als professionals que treballen amb persones celíaques i per això obrim aquestes activitats a tot aquell que estiga interessat».

WhatsApp Portal de Xàtiva