Al plenari extraordinari celebrat aquest dilluns a l’Ajuntament de Xàtiva s’ha aprovat per unanimitat l’acceptació de la proposta de modificació de la delegació de competències per a executar l’actuació de la nova construcció del centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita.
L’alcalde de Xàtiva ha agraït a la Generalitat Valenciana aquesta delegació de competències, i ha volgut ressaltar «el compliment del compromís que va adquirir la Direcció General d’Infraestructures Educatius en la reunió del passat mes de gener». Cerdà ha afegit que «anem a treballar colze a colze amb ells per a donar viabilitat a aquestes obres per a que, tan prompte com s’aprove el modificat, puguen tornar a iniciar-se i que l’edifici siga una realitat de cara al proper curs».
La portaveu de Xàtiva Unida Amor Amorós ha posat en valor la unanimitat i ha destacat en la seua intervenció que «sempre hi ha hagut voluntat del plenari per solucionar la necessitat d’un col·legi d’Educació Especial a la nostra ciutat, un centre de referència per a tota la comarca». Amorós ha incidit en què «aquests centres treballen la inclusió i procuren a l’alumnat experiències en el sistema educatiu ordinari, gràcies als projectes que es desenvolupen en altres centres com l’Attilio Bruschetti o el Ribera».
El portaveu del Partit Popular, Marcos Sanchis, ha exposat que «portem quasi un any amb l’obra parada, sense respondre als requeriments de l’empresa. Front als retards i els sobrecostos, gestió i respostes per part de la Generalitat Valenciana».
En aquest sentit, el portaveu socialista Ignacio Reig li ha respost a Sanchis que «ha triat un mal dia per a voler posar-se una medalla, ja que fa vora un any que es va sol·licitar la delegació de competències, i és precisament el temps que porta el PP en la Generalitat». L’alcalde Roger Cerdà, per la seua part, ha assegurat que és «agosarat» escoltar al Partit Popular parlar de sobrecostos. «La plaça de bous que havia de costar 7 milions va acabar costant 14 i encara en faltarien dos o tres per poder fer ús de la mateixa; la Ciutat de l’Esport tenia un pressupost inicial de 6 i va acabar costant vora 12 milions, molts dels quals han hagut de pagar els veïns i veïnes de Xàtiva; i els edificis del CRIS i el CEEM, que estaven acabats en 2012 però tancats per la manca de finançament autonòmic, es van obrir amb el govern del Botànic en maig de 2016. No cal que diga qui manava a la ciutat i a la Generalitat en aquells anys».
Al plenari extraordinari, d’altra banda, també s’ha realitzat el sorteig per a la designació de membres de taules electorals per a les eleccions al Parlament Europeu, les quals tindran lloc el proper 9 de juny de 2024.