Aspromivise torna a ser un objectiu en el món estudiantil. En aquest cas alumnes de l’IES “Josep de Ribera” de Xàtiva, en la seua vessant de Batxiller Artístic han optat per l’entitat que atén a persones amb diversitat funcional per crear un documental. Un curt que havia de tindre com a prioritat tractar algun tema relacionat amb el medi ambient, l’art i l’esport i encaixar-lo dins de l’assignatura de Comunicació Audiovisual.
Míriam Benavent, Teresa Carrillo i Carles Tormo, alumnes d’aquest institut optaren per Aspromivise, ja que segons elles reunia totes les característiques propícies per poder portar a terme un treball amb garanties d’èxit. La cura del mig ambient amb l’elaboració del paper fet a mà, l’art, tan arrelat a aquesta entitat i l’esport mitjançant la carrera popular per a persones amb diversitat funcional que organitza des de fa 12 anys l’associació han suposat uns ingredients perfectes per poder tractar amb molta cura un documental que
mostra tots tres temes.
Els tres autors del documental, afirmaven que “ha estat un plaer poder gaudir d’una entitat com Aspromivise. Una associació que col·labora en el mig ambient, que utilitza l’esport per reivindicar que formen part d e la societat i que desprenen art per tots els costats. Ha estat apassionant fer este curt, del qual ens emportem les experiències viscudes que hem intentat plasmar en imatges. Una experiència que ens ha fet créixer com a persones”.
Aquest projecte ha anat més enllà, ja que a més de nodrir-se de l’experiència de les professionals i les usuàries del centre han aprofundit en artistes vinculats a Aspromivise com són Joan Ramos i Joan Turú. Dos artistes de molt renom i amb una visió molt particular d’entendre l’art.
Un documental que posa en evidència el treball diari del Centre Ocupacional des de vàries de les vessants en les que actua i que, junt a les aportacions externes dóna una visió del que es vol mostrar a tota la societat.
Des d’Aspromivise, Brenda Sanchis, una de les monitores del centre que participen en el vídeo comentava que “em fa feliç veure com joves de la nostra ciutat es preocupen per temes relacionats al nostre dia a dia. És una mostra que tot el treball de visibilitat pel que hem lluitat durant anys estan donant els seus resultats. Artistes com els que han fet aquest documental són una prova evident que la societat en aquest tema va conscienciant-se de que totes formem part d’ella i que totes som capaç de fer moltes coses bé. Hem de potenciar aquest part positiva i estos alumnes ho han fet amb molt de tacte i molta cura.
Un curt per a aplaudir i que de segur agradarà, com a mínim a les nostres usuàries que és una de les prioritats que tenim en el nostre treball. Doncs a l’assignatura de comunicació audiovisual ens proposaren fer un treball audiovisual en format de documental sobre algun tema del media ambient , d’art o tal volta un tema que no s’haguera tractat abans i que fora d’interes comú.
Així que varem recordar el taller que ferem l’any passat al nostre centre per part d’aspromivise i donat que teniem un bon contacte i el tema ens va pareixer interessant decidirem posarnos en contacte i dur a terme un projecte documental sobre que es aspromivise i tot el que l’envolta , tant les activitats con la gent que el forma».
C.O. La Costera