Clínica dental Pablo Fos

PoolWork

WhatsApp

Xàtiva ha celebrat hui l’homenatge anual a les víctimes del bombardeig de l’estació de tren de 1939, un dels episodis més tràgics de la Guerra Civil espanyola. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Xàtiva, ha comptat amb la presència destacada de l’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com d’altres representants institucionals i ciutadans que han volgut retre homenatge als més de 150 morts per l’atac de l’aviació feixista.

Durant la seua intervenció, Rodríguez Zapatero ha aprofitat l’ocasió per expressar la seua solidaritat amb les víctimes de la DANA del passat 29 d’octubre, que va deixar greus conseqüències en diverses zones de la Comunitat Valenciana. L’exmandatari ha destacat que el suport a les persones damnificades s’ha de basar en dues premisses essencials: “una idea de nació, un record permanent per a les famílies afectades” i la importància de la “solidaritat, la proximitat i la comprensió” cap als damnificats. En aquest sentit, ha reclamat més diàleg i consens entre administracions per garantir una resposta eficaç davant aquest tipus de crisis.

Més enllà de la memòria històrica i les conseqüències de la DANA, l’acte també ha servit per posar sobre la taula el paper de la joventut en la societat actual. Coincidint amb un cap de setmana marcat per noves manifestacions sobre la crisi de l’habitatge, Zapatero ha subratllat la necessitat que els joves siguen protagonistes del canvi polític i social: “La democràcia i la política són una esperança oberta, però cal fer canvis, i aquests han de ser impulsats per la joventut”.

Per la seua banda, Ximo Puig ha volgut posar en valor la força de la joventut valenciana i la importància de recordar el passat per construir un futur millor. “Recordem les víctimes gràcies a la resistència de les generacions anteriors i a la persistència dels joves de Xàtiva, que en el seu moment van alçar la veu quan el poder oficial callava”, ha assenyalat, fent una picada d’ullet a moments de la història política recent del País Valencià.

L’homenatge a les víctimes del bombardeig de 1939 s’ha convertit en una cita ineludible per a la ciutat de Xàtiva, reafirmant cada any el seu compromís amb la memòria democràtica i la defensa dels valors de justícia i reparació.

WhatsApp Portal de Xàtiva