La regidoria de Medi Ambient organitza xarrades i tallers pràctics sobre espècies mediterrànies del patrimoni natural de Xàtiva.
La regidoria de Medi Ambient ha organitzat 2 setmanes de tallers pràctics i xarrades per commemorar el Dia de l’Arbre. Vora 400 xiquets i xiquetes de cinquè i sisè de primària dels centres educatius de Xàtiva participen d’un taller per conèixer les característiques d’espècies pròpies de l’arc mediterrani. Com ha assenyalat la regidora Pilar Gimeno (Compromís) “Enguany hem volgut treballar les relacions que s’estableixen entre les nostres accions i les conseqüències ambientals de les mateixes així com la diversitat de plantes que poden trobar els escolars a les nostres muntanyes. Per això, aprofitant els coneixements que ja tenen sobre botànica hem realitzat activitats que els ajuden a comprendre millor l’entorn i a reconèixer i apreciar la vegetació que tenen a la vora”.
Als tallers, els quals es realitzen a les escoles o al jardí del Palasiet, els menuts i menudes aprenen a reconèixer cadascuna de les espècies i quines són les seues característiques específiques com ara el terreny on creix, l’aigua que necessita o el cicle de floració. Es treballa amb timó, espígol, margalló o terebint entre d’altres. A més, una biòloga acompanyada d’una mestra els explica la importància dels embornals de CO2, especialment els boscos, per a l’equilibri de gasos efecte hivernacle en l’atmosfera.
Pilar Gimeno ha destacat que “des de la regidoria sempre hem insistit en què el tema mediambiental ha de treballar-se, en primer lloc, des de l´educació dels i les xiquetes i des de les escoles per sembrar futur”. A més de les xarrades els i les menudes s’emporten un plantó per poder plantar-lo on vulguen i fer-li un seguiment.