XIIIé Premi Xateba, per la Igualtat

1194

Reunida la Junta de Xateba, el 30 de maig, acorda per unanimitat atorgar el XIIIé Premi Xateba, per la Igualtat, a: Neus Albertos Meri

La seua formació està vinculada al treball per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. És Diplomada en Treball Social i Agent d’Igualtat per la Universitat de València.

La seua trajectòria professional l’ha desenvolupada en projectes europeus, com ara EQUAL, “Cerezas por la Igualdad” i AGMetal, Coordinadora d’iniciatives Comunitàries Nou e Equal.

Així mateix, ha estat assessora del “Instituto Vasco de la Mujer” EMAKUNDE, i del “Instituto Navarro de la Mujer” . També a l’àmbit local ha desenvolupat la seua llavor com a Agent d’Igualtat, en l’Ajuntament d’Alacuàs.

Neus Albertos Meri ha segut capdavantera en el treball per la igualtat des dels propis àmbits del moviment social. La seua sensibilitat front a les desigualtats que pateixen les dones la va impulsar per a organitzar “El Col·lectiu Feminista de Dones Joves de Xàtiva”, a la dècada dels vuitanta. Una època on parlar de feminisme i dels sotmetiments estructurals que pateixen les dones era una provocació. Ella ho va fer i va formar un grup de dones joves que, actualment, desenvolupen el seu compromís per la igualtat en diferents grups associatius.

Aquest premi que atorguem a Neus Albertos Meri és el merescut reconeixement a una dona xativina, que posa en valor tota la seua dedicació per a millorar les condicions de vida de totes les dones.

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva