Xifres de l’atur registrades durant el mes de maig de 2020 en la Costera

291

Nova English School, Xativa y Canals

Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de maig de 2020 en la Costera, s’ha situat en 5995 persones, és a dir, 19 aturats registrats més que en el mes anterior i 824 més que en el 2019, la qual cosa suposa un increment mensual del 0’32% i un increment interanual del 15’94%.

Quant a la contractació, en la Costera s’han registrat 762 contractes aquest maig de 2020, la qual cosa ha suposat 973 contractes menys que en el 2019 és a dir un 56’08% de descens interanual. Per gèneres, 275 han sigut a dones i 487 a homes. La contractació indefinida mensual és de 101 contractes i la contractació temporal és de 661 contractes el que significa un 86’75% i la indefinida en 13’25%. Respecte al 2019, la indefinida disminueix en 126 contractes i la temporal disminueix en 847 contractes. Els contractes de maig 2020 han sigut de jornada completa, un 72’31% i un 27’69% a temps parcial.

Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV considera que les dades de l’atur del mes de maig revelen l’alentiment del ritme de destrucció d’ocupació deguda a la reactivació per la deshibernació dels sectors productius, sobretot construcció i indústria, i el començament de la desescalada, encara que de cap manera hem de minimitzar l’impacte que el COVID19 aquesta causant sobre l’ocupació.

Les dades de l’atur no recullen l’efecte del sosteniment de l’ocupació que s’està duent a terme gràcies als ERTE negociats entre els sindicats, les empreses i el Govern, i que eleva la protecció de les persones que, d’una altra manera, quedarien incloses en el registre de desocupació. Durant el mes de maig, un 60% del volum de beneficiaris de les prestacions de desocupació correspon als treballadors que es troben en ERTE, que reflecteix el descomunal esforç que està realitzant el Servei Públic d’Ocupació i la seua plantilla de treball.

Totes aquestes dades mostren la necessitat d’estendre les mesures de protecció social, les prestacions per desocupació i els ERTE, per a això serà necessari dotar de recursos als Serveis Públics d’Ocupació.

Per a Roselló és necessari continuar amb aquestes mesures, especialment en aquells sectors que han sigut més perjudicats, incentivant també el consum. Des d’UGT continuen insistint en la necessitat d’un canvi de model productiu, que fomente la competitivitat, l’economia circular i el respecte mediambiental i que contemple mesures per a afrontar el dèficit i el deute generat a través d’una tributació justa i progressiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva