Xelo Angulo, nova directora general de Cooperació de la Generalitat

La primera tinent d'alcalde compaginarà aquesta responsabilitat amb la delegació de Benestar Social a l'Ajuntament de Xàtiva

70

Aquest migdia, la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha anunciat el nomenament de Xelo Angulo com a nova directora general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana. Encara que era una notícia esperada, el fet s’ha conegut a la Casa de la Ciutat passades les 11 hores, causant una gran alegria i satisfacció entre els membres de l’equip de govern. De fet, l’alcalde Roger Cerdà ha volgut comunicar l’esdeveniment als periodistes congregats a la sala de premsa de l’Ajuntament, acompanyat de la nova directora general, poc després de les 12 hores. Ambdós han agraït el nomenament tant al president Puig com a la consellera Rosa Pérez.

Cerdà, visiblement content, ha dit que “per a nosaltres, el president de la Generalitat ha pres una magnífica decisió. És un reconeixement al treball que ha fet Xelo en el Fons Valencià per a la Solidaritat però també en aquest Ajuntament”. Per a l’alcalde, el nomenament d’Angulo suposa també un reconeixement als resultats de les polítiques socials dutes a terme a Xàtiva, així com als bons resultats electorals obtinguts en les passades eleccions municipals.

Angulo conservarà la seua acta de regidora i les seues delegacions. L’alcalde ha explicat que “sabíem que aquest fet podia produir-se i hem treballat amb eixa idea. Ho hem parlat també amb el president i la consellera i creguem que ambdós càrrecs són perfectament compatibles”. Cerdà s’ha mostrat convençut que “aquesta és una de les direccions generals més importants de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Estem segurs que a partir d’ara la cooperació valenciana està en molt bones mans”.

Per la seua banda, Xelo Angulo, ha reiterat “el meu compromís en ajudar a totes les persones que ens necessiten. Ho hem fet al llarg del temps que portem en política en aquest Ajuntament i també des del Fons Valencià per a la Solidaritat, una institució en la que vinc treballant des de fa més de vint-i-cinc anys”. Angulo creu que el seu nomenament és un reconeixement a la tasca de l’equip de govern de l’Ajuntament en favor de les persones que necessiten el recolzament de les administracions públiques. La nova directora general s’ha mostrat “orgullosa de que tant el president Ximo Puig, com la consellera Rosa Pérez Garijo, qui m’ha cridat fa uns minuts, hagen comptat amb mi al seu govern, en representació de la ciutat de Xàtiva”.

Xelo Angulo ha anunciat que “intentaré exportar a la Generalitat el model de treball que hem dut a terme en aquesta ciutat. En definitiva, els qui entrem en política intentem ajudar als ciutadans i ciutadanes i fer el nostre treball el millor possible per intentar canviar-los la vida a millor”.

Finalment, Angulo també ha tingut unes paraules d’agraïment cap a Roger Cerdà, de qui ha dit que “ha intentat organitzar el govern municipal de manera que aquest nomenament puga ser compatible amb la meua activitat a l’Ajuntament. No vull desvincular-me de Xàtiva, en absolut. És la meua ciutat i duem molt de temps treballant. Hem aconseguit canviar el model de polítiques socials d’aquesta ciutat i crec que he de continuar treballant en aquest sentit. Estic molt contenta, molt agraïda a la Generalitat, però també al meu alcalde qui m’ha permès créixer políticament al seu costat i arribar a aquestos nivells de responsabilitat”, ha conclòs la nova integrant del govern valencià.

WhatsApp Portal de Xàtiva