Solopizza Xàtiva

Centelys

Un any més Xàtiva està en falles. I així ho va demostrar durant tot el dia d’ahir.

A les 8 del matí donava inici la tradicional “despertà”, on els fallers de la ciutat passaren pels nostres carrers encenent la pólvora que tant caracteritza a les nostres festes.

Després, a les 12 del migdia, va tindre lloc a les portes de l’Ajuntament la crida fallera contra la violència de gènere.

 

Però l’esdeveniment més esperat pel món faller va haver d’esperar fins a les 20h, on Laura Hernández i Noa Esplugues van donar l’inici a la festa fallera.

A l’acte de la Crida no va poder faltar el vídeo mapping i el castell de focs d’artifici. I, com no, l’emocionant discurs de les Falleres Majors de Xàtiva.

Per a Noa Esplugues, Fallera Major Infantil

Els xiquets i les xiquetes som una peça fonamental per a mantindre les nostres tradicions. Per eixe motiu, els xiquets i les xiquetes que formen la meua cort d’honor i jo volem desitjar-vos a tots els fallerets i falleretes i, en especial, a tots els representants infantils, que aquest any 2023 siga un any ple de somnis, il·lusions, rialles, abraçades.

Que gaudim plenament de la nostra festa, i que obriu els vostres casals i que convideu a tots els vostres amics i amiguetes a què coneguen millor aquesta forma de vida. Així, la vida fallera, creixerà.

Per a Laura Hernández

Aquest any tornem a veure que l’esforç i la il·lusió són els pilars fonamentals. […] Obrim de nou estes portes, però especialment els nostres cors perquè tot el món s’endinse dins la nostra essència. Que vegen una Xàtiva, ciutat rica en cultura i tradicions, unida. Que lluita per unes falles respectuoses i inclusives. Perquè Xàtiva és sinònim d’evolució. Però vosaltres, els fallers, sou l’ingredient essencial d’un fort abràs cap a la solidaritat i la germanor.

Posteriorment, es va donar pas a la inauguració de l’exposició del ninot, on els ninots indultats han estat els de Raval i Molina-Claret..

WhatsApp Portal de Xàtiva