Ximbolet, Sant Bertomeu, Sant Miquel, Sant Josep, Sant Ignasi, Santa Maria, Puríssima i Trebanelles ja estan a la remodelada torre d’Ontinyent

instalc2b7lant-santa-barbara

Un dia després d’aquell 30 d’octubre i, transcorreguts 15 anys del primer Aplec de Gegants i Cabets, amb motiu del 750 aniversari d’Ontinyent com a Vila Reial on voltejaven de nou a mà les campanes del campanar de la Vila d’Ontinyent, podem parlar de la fundació d’una associació que coincideix amb una nova imatge de la torre que ha vist crèixer una gent, un poble i una associació. La Colla de Campaners d’Ontinyent complia el divendres passat quinze anys d’història essent una de les associacions mes fortes i nombroses dels que existeixen.

El dissabte 31 d’octubre de 2009 foren pujades al campanar de la Vila les restaurades campanes de: Ximbolet, Sant Bertomeu, Sant Miquel, Sant Josep, Sant Ignasi, Santa Maria, Puríssima i Trebanelles junt les noves campanes de: Santa Bàrbara i Petra. Ja estan a la remodelada torre que compta amb nous accesos, una remodelada sala de campanes, una nova imatge de la antiga sala del campaner i actual sala compartida amb la maquinària vella del rellotge, també nova instal·lació elèctrica i artística així com nous serveis amb comandaments d’accionaments de campanes remot. En definitiva tot apunt per acollir les properes festes de la Puríssima que comencen el divendres 7 de novembre.

La sala de campanes compta amb un nou pis dissenyat com ho eren els antics totalment desfets i una nova escala central de ferro amb el disseny característic que porta la torre en quant als elements de ferro modernistes que corona la torre. Ara sols queda finalitzar alguns detalls d’obra i la mateixa instal·lació elèctrica que no entrarà en funcionament fins a finals de mes. A l’edició d’aquest text ja estaven col·locades les campanes grans excepte la nova Petra i la Puríssima així com les quatre menudes que romanen al interior de la sala i que seran condicionades en el seu lloc a partir del dilluns 2 de novembre.

Els treballs de pujada de les campanes duraren tot el matí de dissabte, on hem tingut l’honor de comptar amb alguns campaners amics d’altres colles com Jose Vicente, d’Eslida (Castelló) i Vicent Mesa de Sant Valero i Russafa de València. També estigueren presents els diferents mitjans de comunicació locals, comarcals i autonòmics per donar testimoni d’aquest gran aconteciment que no faltà l’acollida i acompanyament de grans curiosos que volien presenciar in situ a la Plaça de la Vila l’últim adeu de les campanes després d’haver estat exposades poc més d’un mes al interior del temple de Santa Maria.

El campanar de la Vila te una imatge interior nova i segur que exterior. Vore dues campanes grans als finestrons de la part est es tot un gran aconteciment i tornada a la vida del gran esplendor que tingué la torre al moment de la seua construcció. Amplària, seguretat, història, patrimoni… es tot el que es pot apreciar en una gran obra gestionada per la Parròquia de Santa Maria i la Colla de Campaners amb la financiació de la fundació Maria Nadal que gracies al seu llegat hem pogut gaudir d’aquest gran resultat.

Ara sols queda escoltar-les de nou a partir del 6 de novembre, de forma extraordinària i, de forma especial, a partir del diumenge 22 de novembre a les 13’00 hores amb un extraordinàri concert de campanes a càrrec de la Colla de Campaners d’Ontinyent essent el primer concert que es realitze al campanar de la Vila en els 15 anys d’història de la Colla donant per conclós aquests grans actes amb motiu de la remodelació i ampliació del conjunt de campanes i 15 aniversari de la Colla de Campaners d’Ontinyent. El campanar de la Vila tornarà a la seua normalitat a partir del dilluns 23 de novembre on es reprendran tots els tocs ordinaris.

No obstant, vos esperem a tots el dissabte 28 de novembre a partir de les 10’00 hores per tornar a realitzar i, de forma extraordinària, les visites guiades al campanar després de quasi dos anys d’absència i amb una gran jornada de portes obertes.

[nggallery id=213]