Xifra rècord de donació de sang en l’Olleria

Una vegada més la població de l’Olleria ha mostrar la seua solidaritat i conscienciació amb la donació de sang.

114 persones acudien este passat dimecres al Centre Social de la Població per a donar sang, una xifra que és com ha assegurat la regidora de Benestar Social, Gema Borrás «mostra del gran compromís que tenen els veïns del nostre Poble amb esta important cita solidaria, tan necessària i que fa tant de bé a moltes persones que necessiten transfusions de sang» una necessitat ha continuant diguen que «es fa més patent ara en estiu ja que augmenten els desplaçaments en cotxe i per tant els accidents en carretera».

Per això ha dit «és tot un orgull per a l’Olleria el que s’haja superat el centenar de donants en esta última convocatòria».

Per la seua part el Coordinador del Centre Social comentava que «s’han superant totes les expectatives ja que sols pel matí es registraren un total de 36 donants, 33 dels quals ja havien participat en donacions anteriors i per la vesprada acudiren un total de 78, registrant a 4 donants nous».

Igualment assenyalava que «el compromís mostrat per la gent del poble i la seua gran resposta a cada crida els valgué ja l’any 2009 un premi de reconeixement per part de la Conselleria de Sanitat, en el que es destacava tant el centre i la seua organització e infraestructures, com el voluntariat i la important participació del poble en les jornades de donació de sang».

També es destacable la col·laboració desinteressada de l’Associació Ames de Casa Local, que acudixen des de fa un any com a voluntàries en cada una de les convocatòries.

Així, la seua Secretària destacava «el pas continu de gent al llarg de tot el dia» i comentava com anècdota que en l’última convocatòria «no fou possible acabar les extraccions fins passades les déu de la nit, ja que els donants feien cua fóra del Centre».

Per aquest 2011 han estat planejades fins a cinc jornades de donació de sang, en les ja transcorregudes, la col·laboració del poble ha estat molt destacada, i no s’espera menys de les pròximes.

El Coordinador del Centre Social, recordava que els requisits per a ser donant són mínims, i queden relacionats sempre amb un mínim de massa corporal, ser major d’edat, i no presentar l’expedient mèdic cap malaltia contagiosa, pel que el rang de possibles donants és molt ampli.