XI Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida

Fira Gastronòmica de la Vall d'AlbaidaLa Mancomunitat de Municipis de la Vall d´Albaida ha organitzat per al proper cap de setmana 5,6 i 7 de novembre, la onzena edició de la Fira Gastronòmica i de Productes Agroalimentaris de la Vall d´Albaida, en la plaça Sant Domingo d’Ontinyent. Es tracta d’una fira ja consolidada al que ningú valldalbaidí pot faltar i un punt de trobada de tots els productes agroalimentaris de la comarca com es: els vins, l´oli, la mel, els embotits, el xocolate, i la rebosteria dolça i salada entre d’altres.

Segons ha indicat el President de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa: “més de 50 expositors participen en esta edició 2010, i concretament 27 d’ells exposaran els seus productes agroalimentaris i 3 carpes acolliran els diferents gremis o associacions participants, com són: l’associació d’hostalers de la Vall d’Albaida, composta per un total 9 restaurants que ens delectaran amb les tapes; el gremi de Forners de la Vall d’Albaida, composta per 7 forners que ens mostraran la rebosteria dolça i salda més típica de la comarca i la de l’Associació d’Embotits Tradicionals i Artesans d’Ontinyent, on 6 carnissers ens oferiran degustacions d’embotits típics«.

Tortosa, ha afegit que: “els tres tallers d’ocupació de la comarca de la Vall d’Albaida, Ontinyent, la Pobla del Duc, i l’Olleria, també estaran presents i ens oferiran cates de vins i degustacions gastronòmiques”. El president ha destacat el canvi d’ubicació ja que aquest any la fira es localitza en la plaça Santo Domingo, i que de forma simultània el municipi d’Ontinyent acollirà la 42 edició de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Fira Gastronòmica de la Vall d'AlbaidaAmb motiu de la fira gastronòmica, l’entitat ha elaborat una guia gastronòmica que recull 30 receptes de cuina tradicional, un recorregut gastronòmic per la comarca, un calendari gastronòmic, i un complet llistat dels productes agroalimentaris de la Vall d’Albaida, (cellers, olis, mel, licors, dolços…). A més a més, i com a novetat, aquest any la Mancomunitat participa amb la Fundació Gent x Gent en el telemarató solidari que prepara Canal 9, per a recollis fons per a col·laborar amb la investigació de les malalties neurodegeneratives.

Emili Mira, Conseller de Promoció Econòmica i Turisme de la Mancomunitat, ha manifestat la seua satisfacció pel treball i esforç que s’ha fet tant des de l’entitat com de les associacions que contribueixen el desenvolupament de la fira, i ha invitat a tots els valldalbaidins a degustar els productes i ha participar en edicions futures. Mira ha afirmat: “any rere any continuem treballant per tal de millorar en cada edició”.

Per la seua part, el Vice-president d’Ahval, Rafael Calabuig, ha destacat que: “un total de 9 restaurants participaran al llarg de la fira on el restauradors oferirar una gran quantitat i qualitat de tapes de avantguarda sense deixar de costat la tradició, l’artesania i l’essència dels nostres productes”.