Xerrades sobre seguretat en Internet i xarxes socials a l’Olleria

S’han dut a terme a l’institut Vermellar

Al llarg de tota la passada setmana l‘IES Vermellar de l’Olleria ha acollit una sèrie de xerrades sobre seguretat en Internet i xarxes socials. Estes xarrades han sigut fruit de la col·laboració entre la Guàrdia Civil i l’Ajuntament de L’Olleria, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana. L’encarregat d’impartir estes classes ha sigut Carlos Godoy, comandant del Lloc de la Guàrdia Civil de l’Olleria expert en matèries informàtiques, amb la col·laboració de l’Oficial de la Policia Local de L’Olleria, Aure Candel, responsable de l’àrea d’Educació Viària de la Regidoria de Seguretat Ciutadana.

Tal com ha explicat José Alfredo Martínez, cap de la Policia Local del municipi, la ponència de les conferències ha versat sobre la seguretat en Internet i les xarxes socials, tema que afecta les activitats diàries dels jóvens, un nou món que comencen a descobrir i davant del qual, a molts d’ells, no se’ls ha alertat dels seus perills i inconvenients”.

A més, Candel ha afegit que “durant el desenvolupament de les mateixes hem tractat temes com el coneixement dels diferents tipus de virus que des d’Internet ataquen els nostres sistemes operatius, com identificar-los i defendre’ns d’ells, i la protecció de les dades personals, a més de tractar temes referents als perills i beneficis d’utilitzar les xarxes socials, el cyberbulling que tant de dany causa a molts escolars advertint de les seues conseqüències legals, la falsa creença d’impunitat dels seus autors i les vies de denúncia que poden utilitzar les seues víctimes”.

Per la seua banda, l’alcalde de la localitat i regidor de Seguretat Ciutadana, José Vidal ha subratllat la importància d’estes xerrades “perquè nostres jóvens tinguen la major informació possible sobre els perills a què s’exposen quan utilitzen Internet, un instrument que forma part de la seua vida quotidiana a més de saber què fer si són víctima d’algun d’estos perills”. A més, el primer edil ha agraït a la Guàrdia Civil “el seu interés i el treball realitzat al llarg d’estos dies en què s’han impartit estes xarrades sobre seguretat en Internet”.

Estes ponències s’han impartit a tots els escolars del centre, des de la E.S.O. i Batxiller, passant per les especialitats de PQPI, estes han sigut positivament valorades pel professorat del centre, al tractar un tema d’actualitat del qual els alumnes no són conscients de vegades dels perills que té i que davant de les advertències de professionals com la Guàrdia Civil o la Policia Local desperten en ells la seua atenció i vigilància.