Xerrada i projecció de fotos de pobles abandonats al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida d’Ontinyent

xerada-pobles-abandonats

El passat divendres 29 de gener el públic va gaudir en Ontinyent d’una retrospectiva per la situació de la despoblació i l’abandó dels pobles de l’interior de la Comunitat, de la ma del periodista Agustí Hernàndez.

El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, situat a Ontinyent, ha acollit la projecció de fotografies “Pobles valencians abandonats”. L’acte va servir per mostrar els principals nuclis de població deshabitats situats a terres valencianes i de l’Estat Espanyol. Agustí Hernàndez Dolz és autor del llibre “Pobles abandonats. Els paisatges de l’oblit” (editat pel Consell Valencià de Cultura); comissari de l’exposició sobre esta matèria “Pobles abandonats, Pobles en la memòria” (Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València) i webmaster del blog www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.

Enguany és un any especial per al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida. Durant el curs 2009/2010 compleix 10 anys d’activitat cultural a la Comarca. Concretament un mes de febrer d’ara fa 10 anys que van començar les activitats al Casal vell del carrer Tomàs Valls. Per al tancament del curs estan preparant una celebració, i no son poques les activitats que estan organitzant-se cada setmana amb motiu de l’aniversari.