Xelo Angulo presentarà una moció per commemorar la restitució del nom de la ciutat

Els grup municipal socialista a l’Ajuntament de Xàtiva presentarà al plenari de setembre una moció per Commemorar el 200 Aniversari de la recuperació del nom de XÀTIVA i Homenatjar el paper del Diputat D. JOAQUIN LORENZO VILLANUEVA.

Segons recorda: “El proper 26 de setembre es compleixen 200 anys d’un dels fets administratius que han marcat la personalitat de la nostra ciutat, ja que Les Corts Generals i Extraordinàries reunides a Cadis van aprovar en sessió del 26 de setembre de 1811 la restitució del nom de la ciutat de Xàtiva, acord que fou el resultat de les gestions encomanades per l’Ajuntament de l’ época al diputat D. Joaquin Lorenzo Villanueva, acord que va portar a efecte la recuperació del nom de Xàtiva”.

Així mateix indica que són molt pocs els testimonis que recorden aquesta data: El 1997 es va instal·lar una placa que commemora aquesta data en el monument dels Germans Villanueva, tot i que aquest monument no figura en cap guia turística ni en la informació que es dóna al web de l’Ajuntament.

Angulo: “Entenem que el record d’aquest fet històric dona valor i interés cultural i turístic a la nostra ciutat, tan per als visitants com per a la pròpia societat xativina. L’Ajuntament ha de ser el responsable de difondre’l i posar-lo en valor”.És, doncs, de justícia, que l’Ajuntament aprofite el 200 aniversari d’aquest fet per retre un homenatge al Diputat Villanueva i al fet d’aconseguir restituir el nom de la ciutat de XÀTIVA”, va concloure.