Xavier Aliaga presenta dissabte a Xàtiva «Dos metres quadrats de sang jove»

L’acte tindrà lloc a la llibreria La Costera a les 19 hores

L’escriptor Xavier Aliaga presenta dissabte a la llibreria La Costera de Xàtiva el seu nou treball, «Dos metres quadrats de sang jove». L’acte tindrà lloc a les 19 hores i estarà presentat pel periodista Kike Roselló.

Aquesta obra indaga i plasma un present polític i moral en estat crític i malferit. Però a més a més explora i aborda el futur incert del periodisme. En paraules del propi autor: «Els bons professionals del periodisme, molts encara joves, s’han de buscar la vida en un entorn agraït, però hostil, com és Internet, on quasi ningú sembla disposat a pagar per la informació».

La Ciutat Digital havia nascut per ser un diari alternatiu, lliure i de qualitat per tal de combatre el periodisme contaminat i caduc que imperava a la ciutat de València i un dirigents polítics corruptes fins al moll de l’os. Fins que un dels seus periodistes més importants, Manel Torres Albiach, apareix assassinat de manera salvatge sense deixar rastres ni proves.

El descregut inspector de raça negra Feliu Oyono, juntament amb l’enigmàtica companya, l’agent Amalia Vigarany, seran els encarregats d’intentar descobrir el culpables dels fets. Una narració corrosiva i un retrat sòrdid de la societat valenciana, combinat amb una magistral dosi d’ironia chandleriana, que resulta —ara més que mai— del tot imprescindible per poder sobreviure i entendre el món que ens envolta.

Xavier Aliaga és periodista i escriptor. Ha fet (quasi) de tot: director de setmanari comarcal, redactor, columnista, tertúlia de ràdio i televisió, comunicació política i cultural, guions de televisió i alguna cosa més. Actualment, és el responsable de cultura del setmanari El Temps. Xativí d’adopció i vocació, la dèria de la lectura l’acompanya des de sempre; la de la l’escriptura quasi sempre.

Té publicades quatre novel·les, de temàtica diversa, entre la sàtira de «Si no ho dic rebente» (2005), a l’astracanada negra «d’Els neons de Sodoma» (2008), al drama generacional de «Vides desafinades» (2011, Premi de la Crítica) o la novel·la iniciàtica però transversal «El meu nom no és Irina «(2013).

«Dos metres quadrats de sang jove» és fillol d’Els neons de Sodoma, el primer on apareix l’inspector Feliu Oyono. És una novel·la en deute amb Boris Vian, Chandler, Vázquez Montalbán, Torrent, Chirbes i uns quants més.