Xàtiva supera el repte de Ecovidrio

Durant els mesos de desembre, gener i febrer s’han recollit 105.098kg. de vidre, un 17% més que al mateix període de l’any passat.

Xàtiva participarà en el sorteig d’un parc infantil totalment equipat en haver-se convertit en una “Ciutat Envidriable”. Així ho ha anunciat hui la regidora de Medi Ambient. Pilar Gimeno (Compromís), qui ha donat compte dels resultats de la campanya d’Ecovidrio. “L’entitat sense ànim de lucre ens va plantejar un repte que consistia en superar en almenys un 15% la quantitat de vidre reciclat durant els mesos de desembre, gener i febrer de l’any passat. Era molt difícil d’assolir perquè vam començar quasi amb un mes de retard la difusió però finalment ho fem fet”, ha dit Gimeno.

Passats estos tres mesos la quantitat de vidre recollit és de 105.098 kg. Un 17,1% més que el mateix període de l’any passat. Per mesos les quantitats han sigut:

  • Desembre i Gener: 59.868 kg.
  • Febrer: 45.230 kg.

Gimeno ha destacat que “aquest repte no el podríem haver superat sense el compromís de tots i totes les veïnes de Xàtiva. Estic molt satisfeta de la resposta de la gent i crec que el fet d’haver incrementat en el volum de reciclatge de vidre ja és un premi”. L’increment també s’ha degut, segons la regidora, a la participació activa de Xacex i Adexa. S’han distribuït més contenidors entre els establiments i s’ha incidit des de la regidoria en la zona del Mercat i Montsant.

D’aquesta manera Xàtiva és converteix en una de les 9 localitats de la Comunitat que ha superat el repte de “Ciutats Envidriables”. Ara, aquestes localitats (Xàtiva, l´Alfàs del Pi, San Fulgencio, Segorbe, Vila-real, Sagunt, Torrent, Cullera y Ontinyent) entraran en el sorteig d’un parc infantil. El sorteig tindrà lloc el proper 18 d’abril.