Xàtiva, primera ciutat en encetar els tràmits per acollir refugiats

La comissió mixta d’ajuda als refugiats acorda demanar a la Generalitat que faça els tràmits per poder acollir ja una família i fa una crida a la resta de ciutats refugi per seguir les seues passes

Xàtiva fa un pas endavant i passa de les reivindicacions als fets en encetar el camí per acollir una família de refugiats. En aquest sentit, es converteix en la primera població de la Comunitat que ha demanat a la Conselleria de Polítiques Inclusives que l’ajude a acollir de manera imminent refugiats.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha assenyalat que el que es pretén és acollir almenys una família provinent del Centre d’Estada Temporal d’Immigrants de Melilla (CETI) o del Centre d’Acollida de Refugiats de Mislata (CAR). “Entenem que és una forma de pressionar i convidar a la resta de ciutats refugi per a què passen a l’acció. Com més municipis demanem acollir refugiats i fem els tràmits més conscienciació social i sensibilització hi haurà”, ha dit Angulo.

El coordinador de la comissió mixta d’ajuda als refugiats, Joan Bou, ha insistit en la necessitat de passar a l’acció. Segons Bou “El pas que fa Xàtiva té darrere un treball desenvolupat durant mesos. Arribem ací amb més de 35 col·lectius adherits al manifest de la Marxa Europea pels Drets dels Refugiats i amb una xarxa de voluntaris i voluntàries”. Així, com ha assenyalat la regidora de l’àrea, la ciutat ja compta amb la infraestructura i la logística necessària per acollir refugiats.

A la comissió també ha assistit la Directora General d’Inclusió, Elena Ferrando, qui ha manifestat que la Conselleria prestarà tota la seua ajuda i assessorament per fer possible l’acollida en el menor temps possible.

La comissió mixta d’ajuda als refugiats acorda demanar a la Generalitat que faça els tràmits per poder acollir ja una família i fa una crida a la resta de ciutats refugi per seguir les seues passes
Xàtiva fa un pas endavant i passa de les reivindicacions als fets en encetar el camí per acollir una família de refugiats. En aquest sentit, es converteix en la primera població de la Comunitat que ha demanat a la Conselleria de Polítiques Inclusives que l’ajude a acollir de manera imminent refugiats.

Angulo ha assenyalat que el que es pretén és acollir almenys una família provinent del Centre d’Estada Temporal d’Immigrants de Melilla (CETI) o del Centre d’Acollida de Refugiats de Mislata (CAR). “Entenem que és una forma de pressionar i convidar a la resta de ciutats refugi per a què passen a l’acció. Com més municipis demanem acollir refugiats i fem els tràmits més conscienciació social i sensibilització hi haurà”, ha dit Angulo.

El coordinador de la comissió mixta d’ajuda als refugiats, Joan Bou, ha insistit en la necessitat de passar a l’acció. Segons Bou “El pas que fa Xàtiva té darrere un treball desenvolupat durant mesos. Arribem ací amb més de 35 col·lectius adherits al manifest de la Marxa Europea pels Drets dels Refugiats i amb una xarxa de voluntaris i voluntàries”. Així, com ha assenyalat la regidora de l’àrea, la ciutat ja compta amb la infraestructura i la logística necessària per acollir refugiats.

A la comissió també ha assistit la Directora General d’Inclusió, Elena Ferrando, qui ha manifestat que la Conselleria prestarà tota la seua ajuda i assessorament per fer possible l’acollida en el menor temps possible.