Xàtiva lliura els premis del concurs de cartes «Els Reis parlen en Valencià»

Els premiats són escolars d’entre 5 i 13 anys

Aquest matí s’han lliurat els premis del concurs de cartes als Reis 2012-2013. Cada any, el Gabinet de Promoció i Ús del Valencià, conjuntament amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva, organitza la campanya «Els Reis parlen en Valencià», que pretén fomentar la llengua valenciana entre els més menuts.

Aquest concurs s’adreça als escolars de Xàtiva amb una edat compresa entre els 5 i els 13 anys. Els xiquets i xiquetes participants han redactat una carta amb una temàtica relacionada amb els Reis d’Orient.

Els guardonats han estat acompanyats pels Emisaris Reials que recolliran hui i demà divendres les cartes als Reis d’Orient.

En educació infantil, la guanyadora, que té 5 anys, ha sigut Emma Català, del col.legi Teresa Coloma. En segon de primària, els premiats són Lucia Ferrer, del Gozalbes Vera, Àngela Blasco, del Martínez Bellver i Gal.la Sanchis, del Attilio Bruschetti.

En la categoria de tercer de primària, els guardons han sigut per a Pepe Luengo, del Jacint Castanyeda, i Aroa Tortosa, de La Inmaculada.

En quart de primària, Natàlia Ramírez, del Taquígraf Martí ha sigut l’afortunada. En sisé, Olga Sanchis, del Claret, ha arreplegat també el seu premi. Finalment, en segon d’ESO, ha guanyat Iván Ruiz, del centre Nuestra Senyora de la Seo.

Cal destacar que cada escolar va lliurar la seua carta al professor del seu centre educatiu perquè en fera una selecció prèvia i dipositara les escollides a l’Ajuntament de Xàtiva abans del 17 de desembre de 2012.
El jurat ha estat composat per la regidora d’Educació, Maria José Pla, la tècnic lingüístic del Gabinet de Promoció i Ús del Valencià, Sònia Blázquez i la tècnic adscrita a l’Àrea Sociocultural, Nieves Martí.