Xàtiva es prepara per a acollir la XXV Trobada d’Escoles en Valencià

Els més menuts gaudiran demà de moltes activitats i tallers

L’avinguda Selgas de Xàtiva acollirà demà dissabte la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de la Costera. Com cada any, a partir de les 9:30 començarà la cercavila, des de la Plaça Calixt III fins al jardí de la Pau, destacant la participació de les dues bandes de música de Xàtiva -la Vella i la Nova-, l’Escola de Danses amb els Gegants i Cabets, la Colla la Socarrà i la Muixaranga d’Alacant. Tot un espectacle digne de gaudir.

A l’arribada al jardí de la Pau s’interpretarà la cançó de la Trobada per part de l’alumnat de Xàtiva, amb diverses actuacions posteriors. Al mateix temps també tindran lloc vora un centenar de tallers i paradetes organitzats pels centres escolars de la comarca, així com associacions i la presència de nombroses editorials i llibreries.

A les 11:30 tindrà lloc, dins dels actes de celebració del 25 d’abril, la tradicional dansà al llarg del carrer Montcada, amb la representació de l’entrada del General Basset, finalitzant a la plaça de Sant Francesc, on es realitzarà l’homenatge als Maulets. Per finalitzar els tallers també tindrà lloc una dansà a l’avinguda de Selgas.

Per la vesprada, els assistents gaudiran de dos actuacions musicals, la primera per als més menuts amb Dani Miquel a les 16;30 i la segona amb Feliu Ventura a les 20 hores.

Aquesta Trobada d’enguany té a més, un significat especial per a la Escola Valenciana i la Comissió Organitzadora. “Aquest significat és doble. Per una banda, el 25 aniversari de les Trobades a la Costera, 25 anys reivindicant l’ensenyament en valencià, 25 anys de festes per la llengua, passant per quasi totes les poblacions de la nostra comarca. Per altra banda, el significat reivindicatiu de les Trobades 2015, “L’escola que volem”, en referència a l’escola que ens estimem, l’escola referida al model d’escola en valencià a la qual aspirem, l’escola que volem com a sinònim de desig de canvi, allò al que cal que estiga atent el govern de la Generalitat Valenciana que es configure. Una escola que treballa en positiu, sense imposicions, discriminacions, precarietats i retallades”, remarquen des de l’organització.