Xàtiva destinarà més de 600.000 € de les inversions de 2013 a pagar sobrecostos d’obres acabades

Cerdà (PSPV-PSOE): “Rus demostra la seua ineficàcia com a gestor al gastar-se els diners d’inversió en obres ja realitzades enlloc de en la creació llocs de treball”

Després de la presentació per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Xàtiva dels Pressupostos per a l’any que ve, el portaveu del Grup Municipal Socialista, Roger Cerdà, ha denunciat que es preveu destinar més de 600.000 € del pressupost d’inversions per a pagar obres ja realitzades. Segons les xifres presentades, es destinaran un total de 617.431’56 € per a pagar tres certificacions de les obres del PAI “Les Pereres”, 246.199,06 €, la liquidació de les obres del CRIS i CEEM, 183.732,50 € i una part de la expropiació de terrenys de la Ciutat de l’Esport, 187.500,00 €. Totes aquestes despeses corresponen a obres acabades i que en el seu pressupost inicial no es preveien. A la vista d’aquests fets, Cerdà, ha manifestat que “Rus demostra la seua més absoluta ineficiència com a gestor de diners públics al gastar-se més de 600.000 € de les inversions pagant sobrecostos d’obres ja finalitzades enlloc de destinar eixos diners a la creació de llocs de treball”.

Així mateix, els socialistes han criticat que es destinen 3’6 milions d’€ del pressupost municipal per a la construcció d’una nova carretera entre el Centre Comercial i la Carretera d’Alzira, ja que “en el moment actual és una absoluta barbaritat seguir dilapidant diners públics en obres innecessàries i sense cap tipus de rendibilitat social”. Segons Cerdà, “Rus encara no s’ha donat compte de que els temps han canviat i que ja no pot gastar-se els diners en obres sense sentit com va fer en la remodelació de Plaça de Bous”. “Rus encara no s’ha donat compte de que ara les administracions han d’estar al costat d’aquells que ho estan passant més malament, fent el possible per a millorar les seues condicions de vida i facilitant la creació de llocs de treballs”.

Finalment, el portaveu dels socialistes ha anunciat que el seu grup presentarà esmenes al Pressupost Municipal per a modificar les prioritats del mateix. “Ara és el moment d’invertir en les persones i el que hi ha que fer no són obres sense sentit sinó crear llocs de treball, millorar del nostre sistema productiu i tirar una ma a aquells que ho estan passant malament com a conseqüència de la crisi econòmica i l’atur”, va afirmar.