Xàtiva comptarà amb un festival de cançò d’autor

L’esdeveniment tindrà lloc entre el 19 i el 27 de febrer

El regidor de Gran Teatre, Alfred Boluda, acompanyat per Armando Vila, coordinador d’aquesta instal·lació, ha presentat el Festival Música i Lletra, que es celebrarà a Xàtiva entre el 19 i el 27 de febrer. Boluda ha comentat que des de la regidoria es vol planificar la programació del Gran Teatre en tres trimestres, cadascun dels quals tindrà un esdeveniment peculiar. Per al trimestre d’hivern, ha dit, es va pensar en un cicle de cançó d’autor, tot aprofitant la vinculació de Xàtiva en aquesta modalitat, el mític Raimon i el consolidat Feliu Ventura.

Els espectacles programats són, per al dia 19, el cantautor malagueny, Alberto Alcalà, interpretarà el seu darrer treball Ensayo y error, i Feliu Ventura amb el Xerramequ interpretaran temes de l’Ovidi versionats. Al dia següent, el dissabte 20, una de les figures de la Nova Cançó, Quico Pi de la Serra, presentarà el seu darrer treball Dues Tasses. El 26, el cantautor xilè Lucho Roa ens aproparà a la figura de Víctor Jara i Joan Amèric i Adreu Valor faran el seu Concert de Co(i)nspiracions.

El dissabte, el consagrat Pedro Guerra oferirà el seu primer concert de presentació del nou disc, que eixirà al mercat a la primeria de març. Per a Alfred Boluda és una programació que compagina artistes consagrats, de primera fila, amb altres no tan coneguts però amb una llarga i contrastada trajectòria. També ha manifestat que la voluntat de la regidoria és dotar el Gran Teatre d’una programació cultural atractiva que possibilite la promoció de la ciutat a nivell turístic. Per això, malgrat que en aquesta primera edició només hi haurà música en valencià i castellà, la previsió és que esdevinga un festival internacional, amb participació de cantautors portuguesos, francesos, italians o sud-americans.

En aquesta primera edició, hi haurà música en valencià i castellà, però la previsió és que en futures ocasions es puga conéixer la cançò d’autor de països com ara França, Portugal o Itàlia.

Per la seua banda, Armando Vila ha destacat el repte que suposa començar amb aquest nou projecte que té voluntat de durabilitat. Així mateix, ha comentat que les entrades estaran disponibles a la venda en els llocs habituals al preu de 15 euros per recital i que hi haurà un abonament de 45 euros pels quatre concerts. Això no obstant, els decomptes habituals també s’aplicaran.

Finalment, el regidor Boluda ha assenyalat que el cartell anunciador és obra de l’artista xativí Alfredo Pardo.