La regidora Xelo Angulo explica les àrees que es treballen des del Fons Valencià per la Solidaritat
La regidora de Benestar Social de Xàtiva i Presidenta del Fons Valencià per la Solidaritat, Xelo Angulo, va participar en la xerrada “Experiències en cooperació internacional al desenvolupament des de Xàtiva”, que es va celebrar a la Casa de Cultura. La regidora apunta que és “molt profitós que els ciutadans i ciutadanes coneguen de primera mà els diners que un Ajuntament com el nostre destina a cooperació internacional”.
Angulo va explicar quines àrees es treballen i què es el Fons: associació d’Ajuntaments i entitats locals de la Comunitat Valenciana per la cooperació, la sensibilització i l’educació per al desenvolupament, compost per aproximadament un centenar d’Ajuntaments, 9 Mancomunitats i entitats col·laboradores com la Generalitat Valenciana, les Diputacions i la Fundació Bancaixa.
L’associació (sense ànim de lucre i els càrrecs polítics sense cap retribució econòmica), contribueix al desenvolupament dels països empobrits i a sensibilitzar la societat de la problemàtica que aquests sofreixen. Des del Fons s’està treballant en tres línies; en primer lloc en projectes de desenvolupament dissenyats pel mateix Fons o bé presentats per ONG’s que tenen la seva seu a la Comunitat Valenciana.
També es centra en projectes d’ajuda humanitària i emergències, a través del Comité d’Ajuda humanitària i emergent de la Comunitat Valenciana on a més es treballa junt amb la Generalitat Valenciana, Ajuntaments de València, Castelló, Alacant, Elx, Torrevieja, les tres Diputacions i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Finalment, citar els projectes d’educació al desenvolupament i sensibilització per tal de crear consciència ciutadana sobre l’origen de les desigualtats Nord-Sud i de la necessitat i responsabilitat de dedicar des de les institucions municipals recursos.
El programa d’Experts Municipals és un exemple que explica clarament el treball que es fa des del Fons. Al programa van anar dues voluntàries, una d’elles, Fina Garcia, baix l’enfocament de gènere va valorar a les dones artesanes en la seva important tasca per enfortir el seu treball i aconseguir els objectius comentats anteriorment. A més, va explicar quina ha estat la seva experiència en primera persona.