Xàtiva commemora el Dia Mundial del Turisme amb La Ruta de l’aigua

L’activitat tindrà lloc el proper diumenge 27 de setembre

L’Ajuntament de Xàtiva commemora el Dia Mundial del Turisme amb l’organització d’un itinerari turístic anomenat “Ruta de l’aigua”. L’activitat tindrà lloc el proper diumenge 27 de setembre, dia en què se celebra l’efemèride. L’eixida de la ruta, de tres hores de duració, serà a les 11h des del Centre de Recepció de Visitants, junt a la Font del Lleó. La tornada està prevista per a les 14h. L’activitat és oberta al públic i totalment gratuïta.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, puntualitza que “proposem una ruta que reflexa la vinculació secular de la nostra ciutat amb l’aigua. Volem posar en valor que Xàtiva va ser coneguda durant anys com la ciutat de les mil fonts. També volem transmetre la importància de l’aigua com a un recurs escàs del qual cal tindre cura entre tots”.

La ruta consisteix en una visita a les fonts monumentals i els principals indrets urbans relacionats amb l’aigua. Es tracta d’un romàntic passeig per Xàtiva, visitant totes les places, carrers i monuments importants del nucli antic on estan ubicades les denominades fonts reals. Els participants tindran ocasió de veure durant el recorregut algunes de les fonts veïnals i particulars que encara existeixen a la nostra ciutat.

La ciutat de Xàtiva gaudeix de canals d’aigua potable almenys des d’època islàmica. La distribució de l’aigua pels ravals i per l’interior de la ciutat s’efectuava a través de tres categories de fonts: reals, veïnals i particulars. Durant l’activitat s’explicarà el sistema de canalització de l’aigua i es parlarà sobre el canal de Bellús i de les Santes, el riu Sants o la séquia de la Vila.

L’itinerari transcorre per la Font dels Peixos a l’Albereda, la Font dels Vint-i-cinc Dolls, la Font d’Aldomar de la Plaça d’Alexandre VI, la Font de la Trinitat, la Font de Sant Francesc, la Font de la Plaça Roca, la Font dels Peixos de la Plaça del Trinquet, la Font de Ferran VII en la Plaça de Sant Jaume, la Font de la Bola a la Plaça dels Sants Joanes i tornada a la Font del Lleó.

Les inscripcions per a l’activitat es repleguen a l’Oficina de Turisme o telefonant al número 962273346.