Xàtiva celebra la diada dels valencians

El passat diumenge, Xàtiva va celebrar la festivitat del 9 d’octubre, on es commemora l’entrada a la ciutat de València del rei Jaume I en l’any 1238.

A les 12.30h. va començar l’acte a l’antiga Porta de l’Aljama en l’Ermita de Sant Josep, on va tindre lloc l’acte institucional. Era l’homenatge a Jaume I de la Corporació Municipal i les diverses entitats i col·lectius de Xàtiva.

L’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, va fer un parlament explicant la importància del rei Jaume I per als valencians. després, les dos majors forces polítiques de la ciutat, el Partit Popular i el Partit Socialista del País Valencià, feren ofrena d’una corona de llorer. Així mateix, la fallera major de Xàtiva, Mª José Mallol, i la reina de la Fira, Maria Peris, també feren una ofrena de corona de llorer.

Després d’escoltar l’himne regional, es va passar a l’esplanada de l’Ermita per gaudir d’una exhibició de Danses Valencianes per l’Escola de Danses de Xàtiva música ambientada per la Colla de Xirimiters i Tabals «La Socarrà».

[nggallery id=443]