Xàtiva celebra l’acte institucional del 9 d’Octubre

Els assistents van gaudir de les danses i música valenciana

Xàtiva va celebrar ahir la festivitat del 9 d’Octubre, on es commemora l’entrada a la ciutat de València del rei Jaume I en l’any 1238. En aquesta jornada festiva va tindre lloc una mostra de danses valencianes per part de l’Escola de Danses de Xàtiva i els assistents van gaudir amb la música de la Colla de Xirimiters i Tabals La Socarrà.

A les 12.30 hores va començar l’acte institucional a l’antiga Porta de l’Aljama en l’ermita de Sant Josep. Es va fer un homenatge a Jaume I per part de la Corporació Municipal i les diverses entitats i col·lectius de Xàtiva.

L’acte es va iniciar amb una ofrena, l’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus y el portaveu del PSPV en el Consistori, Roger Cerda van dipositar una corona de llorer en l’antiga porta de l’Aljama. Seguidament, la Fallera Major i la Fallera Major Infantil de Xàtiva, Maria Victoria Cardós i Ana Alcocer Esparza, també van entregar la seua corona. En representació de col·lectius i associacions locals. A l’esdeveniment van assistir regidors del govern municipal i de l’oposició, així com gran nombre de ciutadans.

En el parlament oficial, Rus va posar a la comunitat Valenciana com a exemple «d’una autonomia solidària amb les altres, sempre integradora i sempre decidida a compartir problemes que ens porten a una solució en comú. no és temps de dividir, sinó d’unir esforços en comú entre la resta d’autonomies per a aconseguir eixir d’una crisi que ja dura massa i açò solament serà possible si som capaces de deixar a un costat idees que no ens porten a un ben comú.»

Després d’escoltar l’himne regional, es va passar a l’esplanada de l’Ermita per gaudir d’una exhibició de Danses Valencianes i de la música ambientada per la Colla de Xirimiters i Tabals “La Socarrà”.

[nggallery id=685]