Xàtiva celebra el Dia Internacional de la Dona amb activitats lúdiques i culturals

Dijous 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Xàtiva es suma a aquesta commemoració amb diversos actes culturals i lúdics.

Dilluns 11 març hi haurà una xerrada, «Relacions des de la igualtat» als instituts Josep de Ribera i La Costera.

El 22 de març es celebrarà un acte interassociatiu a les 19:30 hores a la Casa de la Cultura, que durà per títol: «La senzilla inquietut d’una dona: Merce Montell».

El 19 d’abril, el centre La Ferroviària acollirà un conta-contes per la igualtat i un sopar literari. D’altra banda, des del 22 d’abril fins el 6 de maig es podrà contemplar la mostra «Dones pintores de la història» a la seu Creu Roja Xàtiva.

Ja el 25 d’abril es durà a terme a la seu de l’Associació Tyrius Xàtiva, l’esdeveniment “Dones llegint a Dones”, a les 17:30 de la vesprada. Una hora més tard s’iniciarà la taula redona “Les dones construïm“.

També es durà a terme un taller foto-biografia titolat «Una mirada sobre la nostra vida a partir de fotografies significatives«, que es celebrarà el 26 d’abril a les 19:30 al centre de la Ferroviaria i està organitzat per Xateba.

Cal destacar que als mesos d’abril, maig i juny s’iniciarà una campanya muncipal de coeducació: «Les Dones i els premis Nobels: presències i absències de les Dones en els premis Nobel». Aquesta campanya es durà a terme als col.legis públics i concertats de primària de Xàtiva.