Xàtiva, capital de les falles de la Comunitat Valenciana

Homenaje Falleras Mayores Comunidad Valenciana

La capital de la comarca de La Costera va congregar ahir a un gran nombre de Falleres Majors de la Comunitat Valenciana amb motiu del comiat de l’exercici 2010. El president de la Junta Local Fallera de Xàtiva, Javier García Paños, defineix l’acte: ‘Xàtiva era la capital de les falles de la Comunitat Valenciana‘.

El dia va começar a les 10.00 hores del matí, quan es va rebre a totes les Juntes Locals convidades a l’Ajuntament de Xàtiva. Més tard, les Juntes Locals i la Junta Central Fallera de València varen desfilar per l’Albereda Jaume I fins a la Plaça del Mercat on es va ubicar un escenari en el que es va celebrar l’acte. Segons explica García Paños , ‘tant al trajecte com a la plaça hi havia molta gent‘.

L’acte va estar presidit pel President de la Diputació de València, i també alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus. A més, es va contar amb les actuacions de la Escola de Danses de Xàtiva i el cantaor de la ciutat, Pepe Gimeno «Botifarra».

El president de la Junta Local Fallera dona ‘les gràcies a totes les Juntes Locals de fora de la ciutat i també a la de Xàtiva per l’èxit de la celebració‘. Així mateix, afegeix que esta festa ‘ha sigut molt important cultural i turísticament per a la localitat‘. Per últim, García Paños destaca el bon temps que va fer el diumenge: ‘va ser un dia d’estiu, fins i tot varem patir calor‘.

[nggallery id=311]