Xàtiva acull la celebració del II Dinar Solidari de Reis

El proper dimarts dia 5 de gener tindrà lloc la segona edició del Dinar Solidari de Reis

Es tracta d’una iniciativa organitzada pel restaurant xativí El Racó de Vega, que compta amb la col·laboració de 26 empreses de la ciutat i amb el suport de l’Ajuntament de Xàtiva, a través de la Regidoria de Benestar Social. L’organització del segon Dinar Solidari de Reis va començar amb la recaptació de fons per tal de costejar les despeses del menú previst.

El dinar inclou un menú complet amb dos plats, postre i beguda. Segons el gerent d’El Racó de Vega, “amb aquesta activitat, busquem que les persones desafavorides de la ciutat puguen tenir al seu abast un bon dinar en família i en companyia, en un dia tan assenyalat com aquest. Moltes famílies aprofiten després per a acudir a la cavalcada de reis tots junts. La nostra única pretensió és ajudar-los a què puguen gaudir d’uns moments d’alegria compartida”. Els assistents a aquest dinar solidari han estat seleccionats per diverses vies.

El propi restaurant organitzador porta diversos dies atenent peticions. També hi ha comensals que acudeixen a la cita des de distintes entitats benèfiques de Xàtiva o des dels mateixos serveis socials de l’Ajuntament. La regidora Xelo Angulo creu que “és d’agrair que es porten a terme activitats com aquestes per part de la iniciativa privada. La nostra és una ciutat solidària i així ho ha demostrat en moltes ocasions, com ara la implicació dels col·lectius ciutadans del Consell Social d’Acció Social o la posada en marxa dels menjadors escolars durant les vacances de Nadal, del 23 al 6, per primera vegada”.

Per a la regidora, “és evident que una mesura aïllada no resol el problema, però almenys facilita unes hores d’alegria per a un bon nombre de famílies que no tenen recursos per a aquest tipus d’activitats d’oci”. Angulo considera que la suma d’accions com aquesta contribueix a millorar la situació. L’Ajuntament sempre estarà al costat de les empreses com El Racó de Vega i els col·laboradors que volen desenvolupar iniciatives solidàries, “ja que, per a nosaltres, el primer són les persones”, conclou l’edil.