Xàtiva acull a les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana

img_9164La plaça del mercat de Xàtiva será testimoni, el próximo 3 de octubre, del comiat de les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana. L’acte serà a les 12.00h, i estarà presidit per 40 Juntes Locals Falleres. Sandra Arce i Violeta Sanchis, Falleres Majors de Xàtiva, estarán acompanyades per les Falleres Majors de València, Mª Pilar Giménez Santamaría i Ariadna Galán.

Polèmica amb les seccions

Esta semana les Falles de Xàtiva han tingut molt de què parlar. El debat l’ha propinat els diners destinats a les falles, i la possible no equivalència amb el mínim exigit en la secció pertinent. El president de la Junta Local Fallera, Javier García Paños afirma que ‘actualment s’adjunta un document per l’artista faller i el president de la Falla‘. A més, afegeix que és la ‘gent la que ha de pensar si això val o no, cadascú és lliure del que declara i signa‘.

García Paños sosté que ‘la comissió permanent d’estatuts estableix els barems i els percentatges per a cada secció, si consideren que no són els adequats es canviaran, però tot depèn del que diga esta comissió‘. El president de la Junta Local Fallera finalitza: ‘Sempre ha sigut un «cavall de batalla«‘.