XATEBA inicia el nou curs amb nous projectes per a les dones de la nostra ciutat

Xateba –Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere- va realitzar la passada setmana una sessió de treball on va traçar les línies de treball del curs que s’inicia ara.

A destacar que la retirada de la reforma de la Llei de l’Avortament i la dimissió del Ministre Gallardón és valorada per l’Associació com un èxit debut a la lluita de les dones i de totes les persones que s’han posicionat fermament per a frenar una Llei clarament injusta i retrògrada.

Moltes persones van signar, van assistir a les concentracions convocades i van participar en els actes organitzats per XATEBA com la inscripció en el Registre dels cossos de les dones. Totes elles poden sentir-se orgulloses encara que hagen de continuar sent vigilants.

Per al nou any, XATEBA comença doncs amb optimisme, apreciant també que l’any electoral que s’obri va a possibilitar que els problemes de les dones es visibel i que les diferents opcions electorals es vegen obligades a plantejar-li’ls i donar-los solució. Per la seua banda, XATEBA va a proposar un model de ciutat per a les dones que presentarà a la societat i al món polític per a aconseguir el seu suport i implicació. En aquest model es tracen els trets que ha de tenir una ciutat respectuosa amb les dones, agraïda i solidària que compte amb elles a l’hora de dissenyar les polítiques municipals.

Així mateix, l’Associació va a seguir convocant a la ciutadania contra la Violència de Gènere que aquest estiu ha causat la mort a 12 dones, 4 d’elles a la Comunitat Valenciana i va a intensificar els seus esforços de prevenció i sensibilització entre la joventut pel que va a oferir a centres educatius un programa de treball ampli i rigorós.