Xateba entrega el Premi “Per la Igualtat” a la professora Enriqueta Garcia

L’associació premia “la seua coherència, la seua constància, la seua rectitud”

L’associació Xateba celebra divendres l’onzena edició del seu Premi “Per la Igualtat”. El guardó li ha sigut concedit a Enriqueta Garcia Pascual, professora de l’IES Ribera de Xàtiva, ja que per les seues classes han passat gran nombre de joves de la ciutat i la comarca. “Aquests joves li han d’agrair la seua obstinació a ensenyar-los a analitzar la realitat de forma objectiva i comportar-se davant ella com a éssers humans posseïdors de valors irrenunciables”, afirmen des de l’associació.

Xateba premia aquesta professora perquè entén que tant la seua vida personal com la professional, són un compromís constant amb principis que ha defensat amb tota determinació i claredat. No hi ha hagut dreceres en la seua trajectòria, sinó per contra una elecció voluntària del camí més curt, però també més difícil entre el punt del que es parteix i el que es vol arribar”, remarquen. Com en les anteriors edicions, es pretén donar rellevància a trajectòries vitals que no han perseguit l’èxit personal o el prestigi social sinó, en el cas d’Enriqueta, la satisfacció d’ensenyar models i donar referències de conducta totalment alienes a la norma imposada.

Ella ha ensenyat estratègies que permetien als joves fugir del model patriarcal superb i empobridor i ha proposat a les dones línies d’actuació que els permeteren superar els estrets límits que se’ls pretenia imposar.
 Xateba premia “la seua coherència, la seua constància, la seua rectitud”. Premia la seua generositat amb l’alumnat al qual ha ensenyat amb el seu propi exemple. Premia el seu exemplar paper en la construcció d’una nova societat basada en l’equitat i la igualtat i convida a tota la ciutadania a participar en l’acte que es celebrarà aquest divendres a les 20’30 hores en la Casa de la Cultura de Xàtiva.

Un comentario sobre “Xateba entrega el Premi “Per la Igualtat” a la professora Enriqueta Garcia”

  1. Una dona preciosa i una professora excel.lent, va fer de l’estudi de la filosofia una experiència meravellosa que encara recorde i en fa estimar la i seguir llegint de tan en tan

    La enhorabona no cal donar-li la a ella, si no a tots els que hem tingut la sort de compartir les seues classes

Los comentarios están cerrados.