X Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida

tapes_ahvalDurant el proper cap de setmana 6, 7, 8 de novembre es celebrarà la X Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida que estarà ubicada a la plaça de la Concepció de la ciutat d’Ontinyent. Es tracta d’una fira gastronòmica comarcal, de productes agroalimentaris, artesanals i turisme d’interior de la comarca de la Vall d’Albaida.

El divendres 6 de novembre a les 19:30 h serà inaugurada pel president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Sr Filiberto Tortosa Camós, acompanyat dels membres de la Junta de Govern de la Mancomunitat i els alcaldes i les alcaldesses de la comarca.

Durant el dissabte 7 i diumenge 8 de novembre, la fira romandrà oberta al públic en horari de 11h a 14h i de 17h a 22h. Els tiquets estaran a la venda per un preu de 5 € que inclouen 4 degustacions.

Aquest esdeveniment s’ha convertit en una cita obligatòria a la que ningú deuria faltar, ja que es tracta d’un punt de reunió i trobada on tot el públic assistent pot degustar, tastar, assaborir, experimentar, provar i gaudir tots els productes autòctons, artesanals i gastronòmics amb què compta la comarca.

Durant aquests dies els nostres famosos vins, els exquisits embotits i les especialitats en rebosteria tradicional seran els protagonistes de l’acte amb la finalitat de potenciar i divulgar tant la nostra gastronomia, l’artesania com el turisme de la Vall d’Albaida. Per a aquest any 2009, hi haurà més de 20 expositors:

COOP. VINICOLA DE QUATRETONDA (Quatretonda)
BODEGA TORREVELLISCA (Fontanars dels Alforins)
COOPERATIVA VINICOLA ONTENIENSE (Ontinyent)
BODEGA CLAUS DE CELLER (Fontanars dels Alforins)
BODEGA EL ANGOSTO (Ontinyent)
BODEGAS ELFESU S.L. (Ontinyent)
CARNISSERIA SERMO (Aielo de Malferit)
PERNILS I EMBOTITS LUIS I PILAR (Agullent)
MEL SILVERIO (Quatretonda)
LA PERICANA DE MURO (Muro d´Alcoi)
CARNISSERIA SARRÓ (Quatretonda)
XOCOLATES BENAVENT (Benigànim)
QUATREFUSSION (Ontinyent)
PANADERS DE LA VALL D’ALBAIDA
ASSOCIACIÓ D’EMBOTITS TRADICIONALS I ARTESANALS D’ONTINYENT
ASSOCIACIÓ D´HOSTELERS DE LA VALL D´ALBAIDA (AVHAL)
ASSOCIACIÓ AMES DE CASA I CONSUMIDORS TYRIUS (Ontinyent)
GRUP DE DANSES D’ONTINYENT
INSTITUT D’ESTUDIS DE LA VALL D’ALBAIDA
CAIXA ONTINYENT
MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS DE LA VALL D´ALBAIDA (Departament de Turisme)
SOPROVA S.A. (Societat Promoció Vall d’Albaida)

A més de la participació de tots els expositors, també hi ha nombroses activitats organitzades tant per al públic infantil com el públic adult. Destaca la xocolatada, l’elaboració dels diferents tipus de pans, pizzes i coques de fira, així com les degustacions d’embotits típics de la zona. Pel que fa a les activitats per al públic més exigent hi ha nombroses degustacions de suculentes i exquisides tapes a càrrec de AHVAL. Un total de 10 restaurants ens delectaran amb més de 9.000 varietats de tapes.

El departament de turisme de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida estarà present on exhibirà el programa de senderisme de la Vall, així com la guia turística que recull tota l’oferta turística comarcal. Tota l’organització, coordinació i gestió ha estat efectuada per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i SOPROVA (Societat de Promoció de la Vall d’Albaida), i compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la Conselleria d’Indústria Comerç i Innovació, l’Ajuntament d’Ontinyent, la Caixa Ontinyent, AHVAL – Coeval, el Gremi de Panaders i Carnissers i les Mestresses de casa i consumidores Tyrius.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Programa en PDF

Divendres 6 de novembre
18:00h. Obertura dels estands.
19:30h. Inauguració oficial de la fira. Ball a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent i Grup de Percusió El Regall.
23:00h. Tancament dels estands.

Dissabte 6 de novembre
11:00h. Obertura dels estands.
13:00h. L’Associació d’Ames de Casa d’Ontinyent presentarà “les Coques de Fira” en la carpa dels Forners de la Vall d’Albaida.
18:00h. Trobada d’Escoles de Dansa Intercomarcal, en La Glorieta, a càrrec del Taller de Dansa FPA i el Grup de Danses d’Ontinyent.
23:00h. Tancament dels estands.

Diumenge 8 de novembre
11:00h. . Obertura dels estands. Xocolatada per a xiquets i majors a càrrec de l’Associació d’Ames de Casa d’Ontinyent i els forners de la Vall d’Albaida.
21:30h. Cloenda de la fira.

ACTIVITATS DELS FORNERS DE LA VALL D’ALBAIDA:

Divendres 6 de novembre
19:30h. Presentació de l’Obrador i una nova varietat de pa.

Dissabte 6 de novembre
11:00h. Elaboració de “hojaldres”.
12:30h. Elaboració i cocció de las coques típiques de la Vall d’Albaida.
17:00h. Rebosteria dolça, decoració de Tortades i Pastissos.
19:00h. Preparació de Pizzes.

Diumenge 8 de novembre
11:00h. Xocolatada amb mona.
12:30h. Rebosteria salada i cocció de “Coques de Fira d’Ontinyent”.
17:00h. Madalenes amb xocolate i rotllets.
19:00h. Pizzes, coques salades i rebosteria dolça.

Forners participants:
Forn-Pastisseria l’Ermiteta (Ontinyent) – Vicente Colomer Vila (Aielo de Malferit) – Pa i Dolços Forn Regina (Otos) – Forn Pastisseria Barranca (El Ràfol de Salem) – Forn Pastisseria Nadal (Montaverner) – Casa Brotons (Ontinyent) – Forn i Pastisseria Carlos Esteller (Ontinyent)

ASSOCIACIÓ D’EMBOTITS TRADICIONALS I ARTESANALS D’ONTINYENT
Carnisseria Vicent – Carnisseria Casa Vicent – Carnisseria Amparin – Carnisseria Medina – Carnisseria Sant Antoni – Carnisseria Donat

Esta Associació a més d’oferir embotits tradicionals, realitzarà demostracions i degustacions dels típics “tastets de botifarra” d’Ontinyent i llonganissa.

ACTIVITATS D’AHVAL (Associació d’Hostelers de la Vall d’Albaida)
Esta Associació oferirà les següents tapes:

Divendres 6 de novembre de 19 a 23h.:
Restaurant El Cancell:
Tosta de sobrassada i formatge de cabra
Creïlla farcida d’almodrote
Galta confitada amb bolets i castanyes
Hotel Kazar:
Coca d’oli amb encisam, anxova i formatge de la Vall
Mosset de botifarra d’Ontinyent amb pa de “cacao”, panses i poma
Arnadí

Dissabte de 12 a 16h.:
Malvasía Vinoteca:
Truita d’escalivada
Pinxo de llomello amb chutney de carabassa
Pilota i trinxat de putxero
Restaurant Casa Seguí:
Arròs al forn
Cruixent d’alls tendres, faves i carxofes
Coca d’embotits d’orsa

Dissabte de 17 a 23h.:
Restaurant Monterrey:
Mini creïlla farcida de verdures
Formatge aromatitzat amb herbes
Cruixent cremós de xocolata amb taronja Suzette
Bar Jauja:
Amanida de Capellà i ou al vapor
Broqueta de Mar
Callos del 48

Diumenge de 12 a 16h.:
Restaurant El Taulell:
Gaspatxo manxec amb bunyols de “codillo”
Cruixent de”wonton” i crema d’ibèric al porto
“Envoltini” de sépia i gambes amb salsa “teiriyaki”
Restaurant Casa Luis:
Arròs amb embotits i bolets
Remenat d’espinacs, botifarra i panses
Tosta de pasta de llonganissa amb formatge blanc

Diumenge de 19 a 23h.:
Cúgol Restauració:
Milfulles de cua de bou
Croquetes de polp
“Tartaleta” de pimentó, tomaca i tonyina
Restaurant El Tinell de Calabuig
Ou fregit amb arròs de sobrassada
Abadejo confitat amb trinxat de creïlla i sal de “botifarra de ceba”
“Figatells” amb melmelada de raïm i xips de creïlla

Información elaborada por:
TOURIST INFO ONTINYENT
Plaza de Santo Domingo,13 – Bajo
46870
Tel: 962916090
Fax: 962916303
Email: ontinyent@touristinfo.net

Esta oficina de turismo no se hace responsable de los cambios de horario y programación de las distintas secciones de este Programa.