X Fira de les Cultures a l’Olleria el proper diumenge 3 d’abril


Tot està a punt per a la dècima edició de la Fira de les Cultures que es celebrarà a l’Olleria el proper diumenge 3 d’abril, i que aglutinarà en una única proposta la Fira Multicultural promoguda l’any passat per l’Ajuntament de l’Olleria, i la iniciativa que organitza l’IEVA des de fa una dècada.

La Fira, que es desenvoluparà a partir de les 12 del migdia al parc Beat Ferreres i fins les 19 hores, comptarà amb la presència de representants dels pobles de Bulgària, Colòmbia, Marroc, Anglaterra, Ucraïna, Romania, València (l’Olleria) i Amics del Poble Saharaui. A més de les parades amb degustació de plats típics de cada nacionalitat, estan previstes actuacions musical, i diversos tallers.

En concret es realitzarà un Taller de jocs del món, una actuació de dansa del ventre, una batukada a càrrec de la banda de Tambors i Cornetes del Santíssim Crist de la Palma, l’actuació del gegants i cabets de la Llosa de Ranes, l’actuació de la Morralla i del Ball dels Locos, i a les 17 hores està previst el concert del grup «Hermandad del Tànger» amb música d’estil flamenc-àrab.

Àgueda Micó, regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria, ha agraït a les entitats locals de l’Olleria la seua involucració, així com als representants de les diferents nacionalitats presents al poble, que eixe dia oferiran la seua gastronomia. A més de les degustacions de la fira, l’Ajuntament ha organitzat una paella popular per a dinar. El preu dels tiquets és de 5 euros i es podran adquirir a la mateixa fira.

La iniciativa compta amb el suport organitzatiu de les regidories de Cultura i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de l’Olleria, dels Consells de Participació Ciutadana de l’Olleria, de l’IEVA i del CEFIRE. La directora d’esta entitat educativa comarcal, Amparo Sánchez, ha explicat que a més de més de l’acte central de la Fira de les Cultures, els dies 1 i 2 d’abril al col·legi CEIP Isabel la Catòlica de l’Olleria es celebran les VII Jornades d’Educació en Intercultural «Camins cap a la Interculturalitat». Per a participar a estes jornades cal inscriure’s al CEFIRE (http://intercentres.edu.gva.es/cefire/46401530/), i els docents que complisquen els requisits pertinents tindran dret a una certificació.

Per la seua banda Mª Josep Garcia, presidenta de l’IEVA, ha recordat que la Fira Comarcal de les Cultures té com objectiu treballar la diversitat com a font d’enriquiment, i ser un aparador per donar a conèixer les cultures i les diferents països de les persones nouvingudes a la comarca. «Amb activitats d’aquest tipus obrim un espai de convivència i entre tots fem comarca.