Viu un cap de setmana amb els Ibers a Moixent

picture-20
Bastida de les Alcusses (Moixent) els dies 10 i 11 de juliol de 2010

El Museu de Prehistòria de València (MPV) i l’Ajuntament de Moixent, en col·laboració amb associacions i empreses locals, ens inviten a viure un cap de setmana amb els Ibers en el poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses'(Moixent).
Durant els dies 10 i 11 de juliol se celebraran les terceres Jornades de Visita aprofitant la campanya anual d’excavacions arqueològiques que allí du a terme el Museu de Prehistòria. Es tracta d’un conjunt d’activitats que ens submergixen en la vida quotidiana d’una ciutat del segle IV aC, i que inclouen la visita guiada al poblat amb personatges de l’època, demostracions, i participació en tallers didàctics.
També podrà ser conegut el procés d’excavació i investigació del jaciment a través de la visita a la zona que està en curs d’excavació. Allí s’explicarà el mètode arqueològic i el tractament que es dóna als objectes i a les estructures recuperades.
Esta proposta d’oci i cultura, que bé mereix una excursió a Moixent, es pot completar amb la visita als cellers de la zona i als bells paratges del Bosquet o el Pla de les Alcusses. L’estada en algun dels allotjaments rurals i la degustació de menús ibèrics en els restaurants són un bon complement a una experiència inoblidable ja que és una zona de gran valor mediambiental i paisatgístic. A més, és una de les zones vitivinícoles més dinàmiques i puixants de la província de València, entre els municipis de La Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins i Moixent.
picture-21