Vidal inaugura un nou supermercat de 2.000 metres quadrats a Ontinyent

Es crearan 23 nous llocs de treball
L’empresa Kuups, SL, que gestiona la marca Supermercados Vidal, posarà en marxa demà dijous 9 d’agost un nou supermercat de més de 2.000 m2 a Ontinyent, que donarà feina a 23 veïns i veïnes de la ciutat que estaven desocupats. Es tracta d’un nou local ubicat al centre comercial El Clariano d’Ontinyent, on també s’han traslladat les noves oficines de l’empresa, que compta així amb la seua raó social a la capital de La Vall d’Albaida.

L’apertura d’aquest establiment, que s’afegeix a la recent reapertura del Supermercat Vidal al barri de Sant Rafel, es troba al marc de l’acord presentat el passat mes de març l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President de les empreses Nudisco, SL, i Kuups, SL, Miguel Ángel Alcaraz, per a la implantació d’esta nova superficie comercial a Ontinyent.

L’Alcalde d’Ontinyent ha destacat que la implicació i aposta per la ciutat d’una empresa com Kuups “demostra que la ciutat està en els plans de futur de les empreses, i que Ontinyent té bones perspectives comercials malgrat el context de crisi que vivim”.

Al marc d’aquest acord, es contemplava que l’Ajuntament d’Ontinyent col·laboraria en les tasques de selecció de personal, cosa que s’ha fet mitjançant la nova Agència de Col·locació de l’Ajuntament, que es va posar en marxa el passat mes de juny i que ha intermediat en la inserció de 23 persones residents a Ontinyent que figuràven com a demandants d’ocupació. D’aquesta manera, la plantilla del nou Supermercat Vidal comptarà amb 20 dones i 3 homens, que treballaran a les categories de reposador/a, caixer/a i dependents de les diferents seccions del centre, persones que ja han signat els seus contrats i que han estan rebent formació als centres Vidal de Cocentaina, l’Olleria i Castelló de la Ribera, a l’espera de l’apertura del nou centre de Vidal a Ontinyent aquest dijous.

Jorge Rodríguez ha destacat la importància de que el 100% dels nous llocs de treball creats per Kuups S.L. a la ciutat hagen estat íntegrament per a veïns i veïnes de la ciutat, “un extrem al que teniem un especial interès i ha estat possible comptant amb el treball realitzat des de l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament”, assenyalava.

Per la seua banda, El President de Kuups, Miguel Ángel Alcaraz assenyalava “les facilitats que l’Ajuntament d’aquesta ciutat ha anunciat al voltant de l’obertura d’activitats comercials”, com a una de les principals raons que han motivat l’aposta de l’empresa per crear aquest nou supermercat a Ontinyent. Traslladar les oficines de Kuups a la ciutat suposa també apropar-les a la seu central que té a Bocairent l’empresa Nudisco, propietària del 100 % de l’accionariat de Kuups.

Alcaraz destacava així mateix que “aquest punt es convertirà en seu neuràlgica i ‘buque’ insígnia de la companyia”, acollint als més de 30 treballadors d’oficines de Kuups, i rebent cada dia al voltant de 20 visites de proveïdors, empresaris, bancs, i altres professionals relacionats amb la gestió dels supermercats. “A tot açò cal afegir les visites i el moviment que suposarà per la ciutat la ubicació d’un supermercat d’aquestes característiques i els llocs de treball que suposa la nova obertura del supermercat”, recordava el President de Kuups S.L.

L’Agència de Col·locació de l’Ajuntament arranca amb èxit

L’Agència de Col·locació de l’Ajuntament d’Ontinyent es va posar en marxa el passat 16 de juny, comptant amb l’autorització del Servei Públic d’Ocupació Estatal. Des d’aleshores, i a banda de les gestions realitzades per a la selecció de personal del Supermercat Vidal, s’han realitzant altres tasques d’intermediació laboral i actuacions d’orientació, informació professional i recerca d’ocupació.
La normativa vigent estableix que per donar continuïtat i millorar el servei d’intermediació i orientació laboral que prestava l’Oficina de Promoció Econòmica realitza des de l’any 2003, calia l’autorització dels serveis públics d’ocupació per a la conversió en Agència de Col·locació. D’aquesta manera, en menys de dos mesos, s’han tramitat 12 ofertes de treball, s’ha atès individualment a 58 persones i s’ha inserit laboralment a 28.

Ser Agència de Col·locació ha suposat treballar amb un nou sistema informàtic i estar en col·laboració amb el SERVEF. Des del Govern d’Ontinyent s’ha qualificat “d’èxit” aquestes primeres setmanes de funcionament de l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament, que servirà no sols per millorar els mecanismes d’intermediació laboral, “sinó també per augmentar les oportunitats d’ocupació de les persones desocupades i facilitant als ocupadors persones apropiades als seus requeriments, com s’ha fet ara amb la selecció del personal del nou Supermercat Vidal”, destaquen.